ClickCease

Google werkt aan vr versie van Android

Google werkt aan een virtual reality versie voor het besturingssysteem Android. Deze software moet het mogelijk maken virtual reality apps te draaien op apparaten die gebruik maken van Android. Een team van ingenieurs werkt aan het project en de software moet gratis beschikbaar worden. Deze informatie komt van de Wall Street Journal die het nieuws via twee niet nader genoemde bronnen heeft verkregen. De zoekgigant zelf heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Dit nieuws komt niet als een verassing. Google is tot dusver de grote afwezige geweest op het virtuele strijdtoneel ondanks de ontwikkeling van de populaire Google Cardboard  Grote partijen zoals Samsung, Sony & LG en deze week HTC met de Vive werken al aan diverse virtual reality brillen. Google is dus vrij laat maar het bedrijf kennende zullen ze snel een inhaalslag gaan maken.  Volgens de bronnen wordt de aangepaste versie van Android gratis, net zoals het besturingssysteem nu al is.

Google VR bril?

Dat Google achter de schermen druk bezig is met virtual reality lijkt vanzelfsprekend hoewel het bedrijf geen officiële uitspraken doet. Of de zoekgigant zelf een virtual reality bril gaat uitbrengen lijkt tevens een logische keus. De techniek vind dit jaar de weg naar het grote publiek en Google zal niet de laatste zijn die een vr bril op de markt brengt.

Momenteel zijn er al diverse vr brillen op de markt die gebruik maken van Android zoals de Durovis Dive en de Homido. Deze brillen bevatten geen hardware maar maken gebruik van smartphones die onder meer op Android draaien. De kans is groot dat er brillen op de markt komen met ingebouwde hardware en processoren die gebruik maken van Android.

Google’s virtuele toekomst

Het blijft speculeren welke weg Google kies op het virtuele slagveld. Ik denk dat het bedrijf zich in eerste instantie richt op het omzetten van Android naar vr platform.  Hiermee wordt Android geschikt voor ontwikkelaars en hardware fabrikanten waardoor de adoptie van Android VR in een stroomversnelling komt.  Vervolgens zal het niet lang duren voordat de zoekgigant zelf een bril op de markt brengt. De vraag is dus niet óf maar wanneer wij een Google VR bril kopenop ons hoofd zetten..

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.