ClickCease

Google’s vr plannen: nieuwe Cardboard, VR Expedition & Google Jump

Vandaag en morgen vind het jaarlijks Google I/O event plaats waar traditiegetrouw een flink aantal aankondigingen gedaan. Naast de (bijna) standaard introductie van een nieuwe Android versie heeft Google ook een aantal nieuwe plannen op het gebied van virtual reality bekend gemaakt. 

Nieuwe Google Cardboard

Vorig jaar presenteerde Google Cardboard haar kartonnen vr bril en dit werd al snel veruit de meeste populaire vr bril, grotendeels vanwege het open karakter van de bril. Dit jaar lanceert de zoekgigant een nieuwe, of beter gezegd, vernieuwde versie.  Het concept is nog steeds hetzelfde, een simpele kartonnen bril die je snel in elkaar vouwt. De nieuwe versie is echter ook geschikt voor grote telefoons tot 6 inch en beschikt over een nieuwe interactieknop die tevens werkt met iOS toestellen. Dit laatste is echt nieuw, een grotere Cardboard voor o.a. de Iphone 6 Plus is al tijdje beschikbaar.

Virtuele ontdekkingsreizen met Google Expedition

Virtual reality is bij uitstek geschikt om eenvoudig exotische plekken te bezoeken zonder uit je stoel te komen. Google speelt hier handig op in met de lancering van Expeditions. Dit project is vooral gericht op scholieren en doet dienst als virtuele schoolreis. De studenten krijgen allemaal een eigen vr bril die aan elkaar worden gelinkt zodat iedereen hetzelfde ervaart maar iedereen wel de vrijheid heeft om vrijuit om zich heen te kijken. Leraren kunnen zo op een leuke en goedkope manier scholieren meenemen naar een musea terwijl de docent informatie geeft.

Maak je eigen Google vr content met Jump

De laatste belangrijke aankondiging waar wij het meest nieuwsgierig naar zijn is het vr video platform met de naam Jump.  Google werkt samen met GoPro aan installatie waarin diverse camera’s worden bevestigd waarmee het opnemen van 360 graden video zeer eenvoudig wordt. Google toonde tijdens de presentatie een set-up met maar liefst 16 camera’s maar zegt zich ook te richten op de gewone consument met dit nieuwe vr videoplatform.

De gemaakte video’s kunnen eenvoudig aan elkaar worden geplakt (het zogenaamde stitching) met speciale software ontwikkeld door de zoekgigant.  Deze video’s kunnen vervolgens via YouTube geüpload worden dat sinds maart vr-video’s ondersteund.

Google is duidelijk bezig aan een inhaalslag en lijkt zich vooral te richten het brengen van vr naar de massa. De goedkope vr brillen en eenvoudige opname en verspreiding van 360 graden video’s zijn katalysatoren die virtual reality snel voorwaarts stuwen.  Wij zijn benieuwd naar de verdere ontwikkelingen maar vragen ons af wanneer Google nou eens met een ‘echte’, niet kartonnen, vr bril op de proppen komt..

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.