ClickCease

GoPro Odyssey

In November begint GoPro met de distributie van de nieuwe Odyssey VR camera, deze nieuwe camera is echter niet voor iedereen verkrijgbaar. GoPro komt met een Limited Acces Program waardoor alleen geselecteerde bedrijven en instanties gebruik kunnen maken van de nieuwe Odyssey.

Wat is de Odyssey?

De GoPro Odyssey is de nieuwe virtual reality camera van GoPro. Eerder werden de GoPro Hero camera’s al veel gebruikt om 360 graden video’s te maken, maar de oplossing werd in Mei 2015 aangekondigd: de Odyssey.

Het pakket bestaat uit 16 Hero4 Black GoPro camera’s, een GoPro Panoramic Rig waar alle camera’s in moeten, de benodigde hardware, garantie, support en een Pelican Briefcase waar alle onderdelen in passen voor beveiligd vervoer.

GoPro Odyssey in stadion

Hoe werkt het?

De Panoramic Rig heeft een externe batterij waar alle 16 camera’s door aangedreven worden, GoPro zegt dat al die 16 camera’s tot op de pixel functioneren als 1 camera. Om alle beelden naadloos aan elkaar te ‘’stitchen’’ vertrouwt GoPro op Google Jump.

Doordat YouTube onlangs gestart is met het ondersteunen van 360 graden, en Google eigenaar is van YouTube zal het veel makkelijker worden om de GoPro beelden te uploaden.

Odyssey niet onder water

Bij de vorige GoPro camera’s was een van de meest spraakmakende features dat je er onder water beelden mee kon maken, helaas doet de Odyssey dit nog niet. Het totale pakket kost 15.000 US Dollars en ook al heb je het geld tot je beschikking, je zal nog eerst uitgeloot moeten worden. Het enige wat je nodig hebt om de loting te winnen is een YouTube account en een flinke dosis geluk.

Een concurrent voor de GoPro zou Lucidcam kunnen zijn die een consumenten VR camera maakt.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.