Flexibele Service
Geselecteerde Hardware
Optimaal Advies
Passende Software

 > Hardware > AR > DAQRI Smart Glasses

DAQRI Smart Glasses


 • Robuust voor industrieel gebruik
 • Worksense platform
 • Stereoscopisch AR content
Stel je business package samen:

Productinformatie

De Daqri is een high-end AR headset die speciaal ontwikkeld is voor industrieel gebruik. De Daqri heeft meerdere camera’s, waaronder een diepte camera waardoor 3D modellen zonder markers weergegeven kunnen worden in een ruimte. De Daqri wordt met name ingezet voor Remote Support, Performance Support, Data Visualization en Training. Hiermee worden processen als onderhoud, reparatie en training versneld en verbeterd.

De Daqri komt in combinatie met het Worksense platform. Het Worksense platform bestaat uit verschillende modules (show, tag, scan, model, guide) waarmee je direct procesverbeteringen teweeg kunt brengen.

 

 

 

Daqri

 

Daqri in het kort

Dit merk is vooral bekend om de futuristische helm van enkele jaren, die een stereoscopische 3D laag over de werkelijkheid legt. Omdat dit design toch te veel zicht wegnam, is het originele ontwerp vervangen door een meer compacte bril met een losse processing unit. Daqri is een professionele AR bril in het hogere segment die met name geschikt is voor industriële doeleinden. Daarmee onderscheidt dit product zich van alternatieven zoals de Microsoft HoloLens en de Magic Leap One, die meer geschikt zijn voor early adopters en voor toepassingen in huis.

 

Over Daqri

Dit Amerikaanse bedrijf werd in 2010 opgericht met als doel augmented reality producten te ontwikkelen. Als eerste kwamen ze met een AR publicatie platform die als doel had een afbeelding of video op een smartphone weer te geven na het scannen van een QR code. In 2014 begon het bedrijf met de ontwikkeling van hardware, wat resulteerde in de opvallende Smart Helmet op basis van het Android besturingssysteem. Dit product werd geïntroduceerd in 2016 tijdens CES 2016. In 2017 zou een nieuw model volgen met een compacte bril en een losse processing unit. Een jaar later werd Worksense onthuld, een softwarepakket bestaande uit applicaties voor het Daqri platform.

 

Technische specificaties

 

 • Zesde generatie Intel Core m7 processor
 • Vision processing unit voor 6DoF tracking
 • 1360×768 resolutie
 • 90 beelden per seconde
 • 44 graden kijkhoek
 • 5800 mAh accu ingebouwd
 • 64GB opslagruimte
 • Diepte sensor 40cm tot 4m
 • 1080p RGB camera op 30 fps
 • 166 graden AR tracking

 

Wat maakt de Daqri bijzonder?

 

 • Handsfree functionaliteit: Je hebt geen losse controller nodig om de software te bedienen. Daarmee kun je beide handen vrijhouden. Er zijn twee noise-cancelling microfoons ingebouwd.
 • Losse processing unit: Met een AR bril moeten er concessies gemaakt worden. Om de headset zo klein en licht mogelijk te maken ontbreekt het vaak aan de nodige processorkracht. Door gebruik te maken van een los kastje kunnen optimale prestaties gegarandeerd worden.
 • Worksense: Je kunt voor een niche product als de Daqri niet verwachten dat er honderden applicaties voor verschijnen. Gelukkig zijn de voornaamste toepassingen opgenomen in een productiviteit suite genaamd Worksense. Dit pakket bestaat uit vijf onderdelen: Show laat collega’s meekijken en meedenken in het proces, Tag laat je notities plaatsen in de ruimte om je heen, Scan is een snelle manier om een object in drie dimensies te digitaliseren, Model laat bestaande 3D modellen in de ruimte zien en Guide geeft informatie weer zoals een route of instructies.
 • Gemaakt voor industriële toepassingen: Deze Augmented Reality bril is stofdicht en spatwaterdicht, dat is binnen een industriële omgeving erg praktisch. Uiteindelijk blijft het complexe elektronica, maar je hoeft niet bang te zijn dat een druppel water voor problemen zorgt.
 • Diepte herkenning: Iedere moderne smartphone kan Augmented Reality beelden laten zien, maar doorgaans niet met accurate diepte herkenning. Voor de registratie van diepte is een speciale camera aanwezig. Zo kunnen 3D objecten natuurgetrouw worden weergegeven op iedere locatie.

 

Beperkingen om rekening mee te houden

Als eerste zal de prijs een rol van betekenis spelen, met pakweg 5000 euro is de Daqri AR bril voor de meeste geïnteresseerden niet bepaald een koopje. Daarnaast is er ook nog een abonnement vereist op de Worksense software om de hardware te kunnen gebruiken zoals het bedoeld is. Hoewel de ‘form factor’ flink is verkleind ten opzichte van de oude Augmented Reality helm, is er nog steeds een los kastje nodig om de bril aan te sturen. Een gebrek aan software voor dit zeer gespecialiseerde platform kan als nadeel worden gezien, al is dit een product waar vooral maatwerk applicaties voor gemaakt zullen worden.

 

AR voor zakelijk gebruik

Zowel de Google Glass als de Microsoft HoloLens werden in eerste instantie als consumentenproducten in de markt gezet. Een assistent op je gezicht met ingebouwde camera, of samen met het gezin Minecraft spelen op je eigen salontafel. Daqri heeft zich vanaf het begin gericht op de zakelijke markt. Dat heeft geresulteerd in een product dat kwaliteit op de eerste plaats stelt, een concurrerende verkoopprijs staat aanzienlijk lager op de prioriteitenlijst. De introductie van Worksense heeft de bruikbaarheid van dit product aanzienlijk verbeterd, de gebruiker kan nu direct aan de slag met dit product. Daarnaast bieden de standaard applicaties inspiratie voor ondernemers om maatwerk software te laten bouwen. De ontwikkelomgeving leent zich dan ook goed voor het ontwerpen van eigen toepassingen.

 

Conclusie

De Daqri AR bril is een product dat met name gericht is op industriële toepassingen. Het ontwerp is robuust gebouwd en kan diepte registreren, wat bijvoorbeeld in de bouw goed van pas komt. Het Worksense platform licht een tipje van de sluier op wat betreft de mogelijkheden die het systeem biedt. Maar verwacht niet dat je met de aanschaf van de hardware klaar bent. Niet alleen moet je een abonnement nemen op de Daqri applicaties, je zult ook een developer in de arm moeten nemen om de maximale potentie uit deze professionele Augmented Reality bril te halen.

Geschiedenis Daqri

Voor- en nadelen

 • Toegang tot Worksense platform
 • Speciaal gemaakt voor industrieel gebruik.
 • Water- en stofafstotend
 • Handsfree besturing
 • Diepte camera waardoor hologrammen in de ruimte worden geplaatst
 • Stereoscopisch AR Content
 • Externe microcomputer
 • Worksense platform is verplicht
 • Worksense werkt met een abonnement model

Product specificaties

Built-in displayAR ViewBinoculairDepth sensor cameraRange: 0.4 to 4m Resolution: 640*480
ControllerControlsHeadmotion trackersColor cameraRGB 1080p 30fps
Built-in audioBuilt-in audioYes, headphone jackOperating systemDaqri Visual Operating System (Vos)
StandaloneMicrophoneYes (Noise canceling)Chip6th Generation intel Core m7
ConnectivityWifi, BluetoothSoftwareWorksense
BatteryBuilt in rechargeable lithium ion battery (5800 mAh)Storage64GB
ChargingUSB-C Safety Eyeprotection: ANSI/ISEA Z87.1 & EN166 1S
Warranty1 year

Software


Custom

Custom

Custom software, op maat gemaakt voor uw bedrijf. Neem contact op voor een gratis concept meeting.

 

 

Meer informatie

Product accessoires


Power Bank RAVPower Portable Charger

Power Bank RAVPower Portable Charger


Gebruik deze powerbank om de batterijduur van uw Daqri tot driemaal te verlengen!

Meer informatie
Standard Brim Vented Hard Hat

Standard Brim Vented Hard Hat


De ideale veiligheidshelm om in combinatie met uw daqri te gebruiken.

Meer informatie

Services


Installatie

Installatie


Direct aan de slag. Wij installeren hardware, software en accessoires voor levering.

Meer informatie
Support Service

Support Service


Bij problemen kunt u altijd bij onze experts terecht. Wij bieden voor alles een oplossing aan.

Meer informatie
Swap Service

Swap Service


Altijd operationeel. Wij leveren direct vervangende hardware zodat u gelijk weer verder kunt.

Meer informatie
Event Support

Event Support


Wij verzorgen het volledige VR/AR gedeelte van uw evenement. We denken mee in de mogelijkheden.

Meer informatie

Gerelateerde producten


Vuzix Blade

Vuzix Blade


 • Smartphone linked
 • Zeer comfortabel
Meer informatie
Aryzon Pop-Up

Aryzon Pop-Up


 • Geschikt voor alle smartphones
 • Makkelijk opvouwbaar
Meer informatie
Vuzix M300 XL

Vuzix M300 XL


 • 10 Megapixel camera
 • Android operating system
Meer informatie

Aan de slag met VR/AR in uw bedrijf?

ADVIES VRAGEN

Companies that trust us


Cases

Leden van de United Nations meer inzicht geven in de Roma situatie middels VR.

Meer informatie

VR Sync evenement voor het lanceren van de Ford Mustang Shelby GT500 tijdens de NAIAS 2019.

Meer informatie

360 werknemers van Landal Greenparks tegelijkertijd in een 360 graden ervaring.

Meer informatie

Aan de slag met VR/AR in uw bedrijf?

Neem contact op voor advies op maat!