Flexibele Service
Geselecteerde Hardware
Optimaal Advies
Passende Software

 > Hardware > VR > HTC Vive

HTC Vive


 • Beste tracking in categorie
 • Steam platform
 • Inclusief laptop
Stel je business package samen:

Productinformatie

De HTC Vive is zeer geschikt voor trainingen, experience centers, beurzen en arcade hallen. De HTC Vive werkt in combinatie met een computer en het platform Steam VR. Op SteamVR zijn veel ervaringen beschikbaar die zeer goed te gebruiken zijn op evenementen en beurzen.

Ten opzichte van de Oculus Rift is de aanschafprijs van de HTC Vive hoger. Echter, de roomscale tracking van de HTC Vive is van betere kwaliteit dan die van de Oculus Rift.

 

 

HTC Vive

HTC Vive in het kort

De Vive komt voort uit de samenwerking tussen hardware fabrikant HTC en software gigant Valve. Beide bedrijven waren bezig met een Virtual Reality headset, ze besloten de handen ineen te slaan bij de ontwikkeling van de Vive. Dit product was een directe concurrent van de Oculus Rift, dankzij de innovatieve Lighthouse tracking en de VR controllers kon de HTC Vive direct rekenen op goede recensies. Hoewel het bedrijf zich vooral richt op de Aziatische markt is de VR bril ook in het Westen verkrijgbaar. In tegenstelling tot Oculus lijkt HTC zich meer op de zakelijke markt te richten.

Over HTC

De High Tech Corporation is een bedrijf uit Taiwan dat vooral bekend is van consumentenelektronica waaronder smartphones en laptops. In 2017 werd de mobiele telefonie tak verkocht aan Google, HTC ging verder met de ontwikkeling van de Vive VR bril. Dit product werd oorspronkelijk ontwikkeld in samenwerking met Valve en werd officieel gelanceerd in 2016. Met producten als de Focus en Cosmos wordt het assortiment verder uitgebreid. Ook op het gebied van software timmert het bedrijf hard aan de weg met Viveport, een abonnementsmodel voor Virtual Reality computerspellen.

Technische specificaties

 • PC accessoire VR headset
 • Twee AMOLED schermen
 • 1080×1200 resolutie per oog
 • 90 Hz verversingssnelheid
 • 110 graden kijkhoek
 • Camera aan voorzijde
 • Beweging over 6 assen
 • Ingebouwde microfoon
 • Diopter instelling
 • 2x VR controller

Wat maakt de HTC Vive bijzonder?

 • PC accessoire: In tegenstelling tot standalone headsets zoals de Oculus Quest en de Lenovo Mirage is de HTC Vive een PC accessoire. Daarmee is een PC of laptop vereist om de virtuele wereld te verkennen. Dit biedt de gebruiker meer keuze in de hardware. Voor thuisgebruik is een stevige PC een goede optie, voor gebruik op locatie kan een geschikte gaming PC uitkomst bieden.
 • Chaperone systeem: De camera aan de voorzijde van de VR bril heeft geleid tot een uniek Chaperone systeem. Op het moment dat een gebruiker buiten het toegestane bereik loopt zal de camera actief worden. Dit maakt VR gebruik een stuk veiliger.
 • VR controllers: De besturing vindt plaats met twee controllers die net als de headset ruimtelijk functioneren. Zo heeft de speler het gevoel de virtuele wereld om zich heen echt te manipuleren. De controllers bieden alle functionaliteit die je maar kunt wensen en zijn toch eenvoudig in gebruik.
 • Steam VR: De samenwerking met Valve is duidelijk te zien aan het Steam VR platform. Steam is het grootste platform voor videogames in de wereld, de Virtual Reality sectie is ook gevuld met veel hoogwaardige VR ervaringen.
 • Viveport: Games kunnen behoorlijk duur zijn, Viveport is in feite de Netflix voor VR spellen. Tegen een vast bedrag per maand kun je kiezen uit vele titels, dit kan fervente gamers veel geld besparen.
 • Roomscale VR: De Vive biedt de volledige roomscale VR ervaring. Dat betekent vrij rondlopen in de ruimte, iedere beweging die de gebruiker maakt wordt 1-op-1 vertaald naar de virtuele omgeving. De meegeleverde trackers hebben een bereik van 3,5 x 3,5 meter.

Beperkingen om rekening mee te houden

De HTC Vive introduceerde een aantal baanbrekende features waaronder de VR controllers, een echte roomscale ervaring en een veilig Chaperone systeem. Deze innovaties zijn ondertussen overgenomen door de concurrentie waarmee de Vive wat glans heeft verloren. Het Lighthouse systeem met externe trackers is weliswaar zeer accuraat, maar het vergt wel meer werk om te configureren dan een inside-out systeem zoals met de Windows Mixed Reality headsets het geval is. Omdat het een PC accessoire betreft is het altijd nodig een PC of laptop te gebruiken.

VR voor zakelijk gebruik

Concurrent Oculus richt zich vooral op de eindconsument, HTC houdt veel rekening met de zakelijke markt. Dit is eigenlijk al vanaf het begin, toen werden de VR brillen veel toegepast bij internet cafés, bibliotheken en in andere publieke ruimtes. De Vive Pro is specifiek gericht op de zakelijke markt inclusief een meer uitgebreide service en ondersteuning, maar daar hangt wel een flinke meerprijs aan vast. Omdat de Vive werkt op basis van het Windows 10 platform is er volop ondersteuning voor ontwikkelaars van custom apps en content. Met name voor complexe simulaties en 3D omgevingen is de HTC Vive duidelijk een professioneel product. Dat betekent in veel gevallen overigens wel kennis van zaken, het is niet echt een plug-and-play systeem. Naast het standaard set kan de Vive verder uitgebreid worden met de Deluxe Audio Strap. Tijdens evenementen kan het beeld op een externe monitor worden weergegeven.

Conclusie

De HTC Vive is “VR done right”, en heeft de blauwdruk gelegd voor Virtual Reality zoals we die vandaag de dag kennen. Het originele design is de laatste jaren verder verfijnd, daarnaast is de prijs ook gedaald. Voor de serieuze hobbyist en voor zakelijk gebruik is de VR headset nog steeds een koploper. Met een breed assortiment aan producten kan een zakelijke gebruiker het systeem later verder uitbreiden op basis van een uniforme ontwikkelomgeving.

Geschiedenis HTC Vive

Voor- en nadelen

 • Beste roomscale tracking in zijn categorie
 • Via Steam VR leuke evenement content beschikbaar
 • Geschikt voor complexe simulaties en games
 • Relatief hoge aanschafprijs

Product specificaties

Built-in displayHTC ViveLaptop: MSI GF62 8RE-041NL
ControllerResolution2160 x 1200 pixelsScreensize15.6 inch
Built-in audioRefresh rate90HZResolution1920*1080
StandaloneField of view110 DegreeGraphics cardNVIDIA GeForce GTX 1060
Input3.5 MM Audio JackProcessorIntel Core i7
Weight555 GramRAM - Memory16 Gb
ColorBlackMemory TypeSSD + HDD
MaterialPlasticWarranty2 Year
Warranty1 Year
PlatformSteam VR

Software


VR Sync

VR Sync

Eenvoudig gesynchroniseerd 360º content afspelen op een onbeperkt aantal VR apparaten.

Meer informatie
Look&Play

Look&Play

Gebruiksvriendelijk 360º content tonen aan individuele gebruikers.

Meer informatie
Custom

Custom

Custom software, op maat gemaakt voor uw bedrijf. Neem contact op voor een gratis concept meeting.

 

 

Meer informatie

Product accessoires


HTC Vive Face Cover

HTC Vive Face Cover


Hygiënisch alternatief voor de standaard stoffen binnenkant van de HTC Vive.

Meer informatie
HTC Vive Statieven

HTC Vive Statieven


Statieven voor de lighthouse units van de HTC Vive.

Meer informatie
HTC Vive Travel Case

HTC Vive Travel Case


De flightcase maakt het verplaatsen van de HTC Vive set simpel en veilig.

Meer informatie

Services


Installatie

Installatie


Direct aan de slag. Wij installeren hardware, software en accessoires voor levering.

Meer informatie
Support Service

Support Service


Bij problemen kunt u altijd bij onze experts terecht. Wij bieden voor alles een oplossing aan.

Meer informatie
Swap Service

Swap Service


Altijd operationeel. Wij leveren direct vervangende hardware zodat u gelijk weer verder kunt.

Meer informatie
Event Support

Event Support


Wij verzorgen het volledige VR/AR gedeelte van uw evenement. We denken mee in de mogelijkheden.

Meer informatie

Gerelateerde producten


Oculus Go

Oculus Go


 • Relatief lage aanschafprijs
 • Oculus platform
Meer informatie
Lenovo Mirage Solo

Lenovo Mirage Solo


 • Inside-out tracking
 • Batterijduur van 6 uur
Meer informatie

Aan de slag met VR/AR in uw bedrijf?

ADVIES VRAGEN

Companies that trust us


Cases

Leden van de United Nations meer inzicht geven in de Roma situatie middels VR.

Meer informatie

VR Sync evenement voor het lanceren van de Ford Mustang Shelby GT500 tijdens de NAIAS 2019.

Meer informatie

360 werknemers van Landal Greenparks tegelijkertijd in een 360 graden ervaring.

Meer informatie

Aan de slag met VR/AR in uw bedrijf?

Neem contact op voor advies op maat!