Flexibele Service
Geselecteerde Hardware
Optimaal Advies
Passende Software

 > Hardware > VR > Lenovo Mirage Solo

Lenovo Mirage Solo


 • Inside-out tracking
 • Batterijduur van 6 uur
 • Daydream platform
Stel je business package samen:

Productinformatie

De Lenovo Mirage Solo is een all-in-one VR headset met als unieke eigenschap de inside-out tracking. In de Lenovo Mirage Solo zitten twee camera’s ingebouwd die uw bewegingen registreren. Daarmee is bukken, leunen en om de hoek kijken in VR mogelijk.

De Lenovo Mirage werkt in combinatie met het Google Daydream platform. Hierdoor kunnen er makkelijk wijzigingen worden gemaakt voor zakelijk gebruik. Voorbeelden hiervan zijn het deactiveren van knoppen, limiteren van gebruikersrechten (kiosk mode), en mobile device management. Tevens hoef je de Lenovo controller niet per se te gebruiken. Dit maakt het een handige headset voor retail set-ups, evenementen en beurzen.

Al is het Google Daydream platform niet zo groot als het Oculus platform heb je toch redelijk veel bestaande applicaties waaronder Google Expeditions, Youtube & Wander.

Tevens is het noemenswaardig dat de Lenovo Mirage Solo de langste batterijduur heeft in de all-in-one categorie. De Lenovo Mirage Solo heeft wel een relatief hoge aanschafprijs.

 

 

Lenovo Mirage Solo

Lenovo Mirage Solo in het kort

Hoewel het Daydream Virtual Reality platform door Google werd ontwikkeld, is de Mirage Solo van Lenovo toch de eerste standalone Daydream VR bril. Deze draadloze headset met 6DoF diepte herkenning kwam geruime tijd voor de Oculus Quest op de markt. Het apparaat leunt behoorlijk op de software van Google, naast Daydream wordt er namelijk ook gebruik gemaakt van WorldSense en Android. Daarnaast worden er diverse Google Apps waaronder YouTube standaard meegeleverd.

Over Lenovo

De Lenovo Group Ltd. Is een bedrijf uit Beijing, China. Ze maken een breed scala aan producten waaronder PC’s, tablets, smartphones en opslagmedia. Ze ontwikkelen ook al enige tijd Virtual Reality headsets. Naast de Windows Mixed Reality headset Explorer, hebben ze in 2018 ook de “Star Wars Jedi Challenges” Augmented Reality headset op de markt gebracht. De Phab 2 Pro was de eerste smartphone die overweg kon met de Project Tango mixed reality technologie, wat later omgedoopt zou worden tot ARCore.

Technische specificaties

 • Standalone VR headset
 • 2560×1440 resolutie
 • 75Hz verversingssnelheid
 • Snapdragon 835 processor
 • Daydream 2.0 besturingssysteem
 • 110 graden kijkhoek
 • 4+64GB intern geheugen (uitbreidbaar tot 256GB)
 • Beweging over 6 assen
 • 1x VR controller

Wat maakt de Lenovo Mirage Solo bijzonder?

 • Standalone VR headset: Er is geen PC nodig om gebruik te maken van deze VR bril. Alle hardware zit ingebouwd waaronder een krachtige processor, wat hoge kwaliteit graphics mogelijk maakt. De baanbrekende WorldSense tracking maakt ruimtelijke herkenning mogelijk in een al-in-one headset.
 • Meer bewegingsvrijheid: De Mirage Solo is zonder twijfel een innovatief product. Tussen de eenvoudige 3DoF standalone VR brillen en de luxe 6DoF PC headsets biedt dit Lenovo product een draagbare VR bril waar je vrij mee kunt bewegen voor een overtuigend diepte effect. Daarmee hebben ze een behoorlijke voorsprong op HTC en Oculus.
 • Google Daydream: Na het succes van de Google Cardboard besloot Google een meer gesloten en tevens krachtiger VR platform te ontwikkelen. De volle potentie van Daydream kun je ontdekken dankzij de Lenovo Mirage Solo.
 • Interessant voor developers: Daydream laat ontwikkelaars knoppen softwarematig vergrendelen, gebruikersrechten kunnen geconfigureerd worden en nog veel meer. Het is een open systeem dat maatwerk toepassingen flink eenvoudiger maakt.
 • Google WorldSense: De beste delen van Project Tango komen terug met een ruimtelijke Virtual Reality ervaring zonder externe trackers. Met andere woorden; je kunt vrij bewegen in de ruimte.
 • VR Controller: Er wordt standaard een controller meegeleverd met bewegingsherkenning. Niet zo geavanceerd als de 6DoF van de headset, maar toch voldoende voor een bijzondere ervaring. Geen behoefte aan knoppen drukken? De Mirage Solo biedt standaard mogelijkheden voor een bediening zonder externe controller.
 • 3D camera: Hoewel de Mirage Camera een optionele aanschaf is, mag deze 180 graden 3D camera best genoemd worden. De beelden zijn via de headset direct in stereoscopisch 3D terug te kijken.
 • Uitbreidbaar geheugen: Naast de riante 64GB opslagruimte kan het geheugen nog verder worden uitgebreid met een geheugenkaart tot 256GB. Dat is praktisch voor de grote 3D videobestanden.
 • Langdurig gebruik: Het comfortabele design, de grote accucapaciteit en de optimalisatie maken lange sessies mogelijk met optimaal comfort. De hoge 75Hz verversingssnelheid draagt ook zeker bij aan de prettige ervaring.

Beperkingen om rekening mee te houden

De dieptesensor in de Mirage Solo is weliswaar indrukwekkend, maar niet grenzeloos. De bewegingsvrijheid is beperkt tot pakweg een meter rondom, wat overigens voor de meeste toepassingen ruim voldoende is. Maar een ‘roomscale’ ervaring biedt het dus niet helemaal. Wat betreft apps loopt Daydream flink achter op de Oculus Store, en daar lijkt geen verandering in te komen. Dat is jammer voor gamers, voor zakelijk gebruik is dat niet echt een bezwaar. Als laatste is het een beetje jammer dat de controller beperkt is in vergelijking met de ruimtelijke positionering van de VR bril.

VR voor zakelijk gebruik

Bij de Lenovo Mirage Solo is het niet geheel duidelijk waar de focus ligt; op de eindconsument of juist de zakelijke gebruiker. Toch kan niet ontkend worden dat deze VR bril uitstekend inzetbaar is voor zakelijke en commerciële toepassingen. Het scherm en de lenzen zijn heel geschikt voor video in 360 graden, of 180 graden video in 3D. Je kunt bijvoorbeeld op locatie filmen met de optionele Mirage Camera om vervolgens de beelden direct terug te kijken op de headset. Dat is ideaal bij trainingen of voor beurspresentaties. De ruimtelijke positionering kan misselijkheid verminderen wat bij 3DoF VR brillen soms voorkomt. Toch is het apparaat niet bestemd voor grote oppervlakken, wat eigenlijk weer goed aansluit op zakelijke toepassingen. Het uitbreidbare geheugen is natuurlijk ideaal, met name voor hoge kwaliteit video.

Conclusie

De Lenovo Mirage Solo is een beetje vreemde eend in de bijt. Het is niet echt een speeltje voor consumenten, maar het product lijkt ook niet echt gericht te zijn op de zakelijke sector. Dat kun je als minpunt zien, aan de andere kant is het een uiterst veelzijdig product met unieke eigenschappen waar zeker heel interessante toepassingen voor te bedenken zijn. De nieuwe Oculus Quest en de Vive focus zijn geduchte concurrenten, die wat betreft features flinke overeenkomsten vertonen met de Mirage Solo. Het zal per gebruikstoepassing verschillen welke VR headset de beste keuze is.

Geschiedenis Lenovo Miraga Solo

Voor- en nadelen

 • Inside-out tracking (6DOF)
 • Google Daydream besturingssysteem
 • Batterijduur van ongeveer 6 uur
 • Uitermate stabiel
 • Relatief hoge aanschafprijs

Product specificaties

Built-in displayResolution2560 x 1440 Weight645 Gram
ControllerRefesh Rate75HZColorWhite
Built-in audioDisplayLCD DisplayMaterialPlastic
StandaloneField of view110 DegreeWarranty2 years
Input3.5 MM Audio JackCPUQualcomm Snapdragon 835
Hard drive64 GBPlatformDaydream 2.0
Warranty1 Year

Software


VR Sync

VR Sync

Eenvoudig gesynchroniseerd 360º content afspelen op een onbeperkt aantal VR apparaten.

Meer informatie
Look&Play

Look&Play

Gebruiksvriendelijk 360º content tonen aan individuele gebruikers.

Meer informatie

Product accessoires


Lanyard

Lanyard


Gebruiksvriendelijke koppeling tussen de controller en de VR-bril.

Meer informatie
Multiloader

Multiloader


Oplaadblok om zes apparaten tegelijkertijd op te laden.

Meer informatie
Flight Case (10 All in One VR)

Flight Case (10 All in One VR)


De Flight Case is ideaal voor het vervoeren en verzenden van 10 Oculus Go’s.

Meer informatie
Travel Case (20 All in One VR)

Travel Case (20 All in One VR)


De Travel Case is ideaal voor het vervoeren van 20 Oculus Go’s.

Meer informatie

Services


Installatie Service

Installatie Service


Direct aan de slag. Wij configureren de hardware, installeren de software en regelen de accessoires voor levering.

Meer informatie
Support Service

Support Service


Bij problemen kunt u altijd bij onze experts terecht. Wij hebben een helpdesk met getrainde experts in virtual en augmented reality.

Meer informatie
Event Support

Event Support


Wij leveren event support op locatie voor het ondersteunen van het VR/AR gedeelte van uw evenement of productie.

Meer informatie

Gerelateerde producten


Pico G2 4k

Pico G2 4k


 • 4K LCD scherm
 • Makkelijk te gebruiken zonder controller
 • Open Android besturingssysteem
Meer informatie
Oculus Go

Oculus Go


 • Relatief lage aanschafprijs
 • Oculus platform
Meer informatie
Pico G2

Pico G2


 • 3K LCD scherm
 • Makkelijk te gebruiken zonder controller
 • Open Android besturingssysteem
Meer informatie

Aan de slag met VR/AR in uw bedrijf?

ADVIES VRAGEN

Companies that trust us


Cases

Leden van de United Nations meer inzicht geven in de Roma situatie middels VR.

Meer informatie

VR Sync evenement voor het lanceren van de Ford Mustang Shelby GT500 tijdens de NAIAS 2019.

Meer informatie

360 werknemers van Landal Greenparks tegelijkertijd in een 360 graden ervaring.

Meer informatie

Aan de slag met VR/AR in uw bedrijf?

Neem contact op voor advies op maat!