Flexibele Service
Geselecteerde Hardware
Optimaal Advies
Passende Software

 > Hardware > VR > Pico G2 4k

Pico G2 4k


 • 4K LCD scherm
 • Makkelijk te gebruiken zonder controller
 • Open Android besturingssysteem
Stel je business package samen:

Productinformatie

Als u hoogwaardige content heeft, is de Pico de all-in-one VR headset die uw doelgroep de beste ervaring gaat geven. De Pico G2 4K is een standalone headset waardoor er verder geen randapparatuur nodig is. In de categorie all-in-one VR headsets heeft Pico G2 4K de hoogste resolutie wat tot een superieure kijkervaring leidt.

Een ander groot voordeel is dat de Pico G2 4K op een open Android systeem draait. Hierdoor kunnen er makkelijk wijzigingen worden gemaakt voor zakelijk gebruik. Voorbeelden hiervan zijn het deactiveren van knoppen, limiteren van gebruikersrechten (kiosk mode), en mobile device management. Tevens hoef je de Pico controller niet per se te gebruiken. Dit maakt het een handige VR headset voor retail set-ups, evenementen en beurzen. Een nadeel aan de Pico G2 4K is dat er nog weinig entertainment content in de Pico Store staat.

 

 

 

Pico G2 4K

Pico G2 4K in het kort

Dit is de meest luxe VR bril die Pico momenteel in het assortiment heeft. De G2 productlijn borduurt verder op de populaire Gear VR van Samsung en de Oculus Go van Facebook. Toch weet Pico er enkele interessante features aan toe te voegen, die met name de zakelijke gebruiker zal aanspreken zoals een ‘kiosk’ modus en controller-free bediening.

Over Pico Interactive

Dit bedrijf bestaat sinds 2015 en is gehuisvest in Beijing, China. Hun eerste product onder de naam Neo was baanbrekend, en zou één van de eerste VR brillen zijn die geen PC nodig had en toch volledige bewegingsvrijheid bood. Dit pionierswerk hield wel in dat het 6DoF systeem in praktijk tekort schoot, de huidige productlijn is daarom uitgerust met 3DoF technologie. Het geeft wel aan dat de ontwikkelaars achter Pico ‘out of the box’ denken, en zich niet zomaar laten leiden door de concurrentie.

Technische specificaties

 • Standalone VR headset
 • 3840 x 2160 4K resolutie
 • 75 Hz verversingssnelheid
 • Snapdragon 835 CPU
 • 32GB intern geheugen (uitbreidbaar tot 256GB)
 • Beweging over 3 assen
 • 1x VR controller

Wat maakt de Pico G2 4K bijzonder?

 • Standalone: Je kunt deze VR bril direct gebruiken zonder externe PC of gaming laptop. Dat maakt het niet alleen een gebruiksvriendelijk apparaat, het bespaart ook flink in de kosten. Er zijn geen externe kabels vereist, hoewel er een controller wordt meegeleverd werkt het systeem standaard ook met lichaamsbeweging.
 • Weinig ruimte nodig: Het compacte all-in-one systeem maakt het eenvoudig om één of meerdere sets paraat te houden. Daarnaast is de gebruiker beperkt tot rondkijken, fysiek lopen in de virtuele omgeving is niet mogelijk. In combinatie met het 4K beeldscherm is deze VR headset daarmee ideaal voor passieve ervaringen zoals een 360 video bekijken in een (draaiende) stoel.
 • Tegengewicht: De Pico G2 4K is het enige product in de collectie die standaard met een tegengewicht geleverd wordt. Omdat de accu zich aan de achterzijde bevindt is er minder druk op de voorzijde van het gezicht wat veel gebruikers aangenamer vinden.
 • Controller-free modus: Een behoorlijk unieke standaard feature is de mogelijkheid om met lichaamsbeweging het systeem te besturen, een externe controller is dan niet meer nodig. Overigens is ‘gaze-based’ navigatie niet uniek voor mobiele VR apps, de app moet wel voorbereid zijn op deze functionaliteit.
 • Hygiënisch in gebruik: Het zachte kussen dat rust op het gezicht is eenvoudig te verwijderen en schoon te maken. Dat is duidelijk een optie die bedacht is voor publieke presentaties zoals op beurzen en evenementen. Thuis met meerdere gebruikers is het overigens ook best een fris idee.
 • Geheugen is uitbreidbaar: Het 32GB intern geheugen zal voor de meeste gebruikers voldoende zijn, toch is het mogelijk om het geheugen uit te breiden tot maar liefst 256GB opslagruimte. Voor 4K video kan dit heel goed van pas komen. Nog meer nodig? Dan verwissel je gewoon het MicroSD kaartje.
 • Android systeem: Deze VR bril werkt net als veel stand-alones op basis van het Android besturingssysteem. In dit geval is het OS eenvoudig te benaderen voor software ontwikkelaars, wat nieuwe mogelijkheden schept voor maatwerk applicaties.
 • Kiosk en broadcast modus: Standaard kun je de headset vergrendelen op één applicatie, ook kun je het beeld laten zien op een extern scherm zonder extra hardware of software te gebruiken.

Beperkingen om rekening mee te houden

3DoF staat voor “Three Degrees of Freedom”. Dat houdt in dat je volledig rond kunt kijken zolang je op dezelfde positie blijft. Dat maakt de VR ervaring meer beperkt ten opzichte van de 6DoF Virtual Reality headsets. Voor presentaties in kleinere ruimtes en voor gebruikers die weinig ervaring hebben met virtuele werelden kan dit juist een voordeel zijn. De lagere 72Hz verversingssnelheid ten opzichte van 90Hz op de standaard G2 komt door het grotere aantal pixels op het beeldscherm. Voor video is dit geen bezwaar, je zult dit met name kunnen merken in snelle games.

VR voor zakelijk gebruik

De strakke zwarte afwerking laat direct zien dat de Pico G2 4K bedoeld is voor ‘serious business’. De hogere beeldresolutie bewijst dat het niet alleen uiterlijk vertoon betreft. Omdat het Android systeem op dit apparaat zo open mogelijk is gehouden, kan een bedrijf relatief eenvoudig applicaties laten bouwen en laden op dit systeem. De ‘kiosk’ modus maakt standaard deel uit van de features, je kunt daarmee één applicatie vertonen terwijl de toegang tot het standaard menu vergrendeld wordt. De controller-free optie laat de gebruiker zelfs zonder afstandbediening navigeren, een functie die met name voor de zakelijke markt is bedoeld.

Conclusie

De Pico G2 4K biedt als voornaamste voordeel ten opzichte van de standaard versie een beter beeldscherm met meer pixels. Dit gaat ten koste van de verversingssnelheid, maar de toename in scherpte maakt dit meer dan goed. Verder is de hardware nagenoeg gelijk, al geeft de zwarte behuizing wel direct een luxe uitstraling. Deze VR bril is met name gericht op de zakelijke gebruiker, de eindconsument zal wellicht eerder voor de iets goedkopere G2 uitvoering kiezen omdat hier standaard meer geheugen in aanwezig is.

Geschiedenis Pico G2 4K

Voor- en nadelen

 • 4K LCD scherm
 • Makkelijk te gebruiken zonder controller
 • Open Android besturingssysteem
 • De accu heeft een gebruiksduur van 2 tot 2,5 uur

Product specificaties

Build-in displayResolutie3840 x 2160 (4k)Weight278 Gram
ControllerRefesh Rate75HZColorBlack
Build-in audioDisplayLCD DisplayMaterialPlastic
StandaloneField of view101 DegreeWarranty2 Years
Input3.5 MM Audio JackCPUQualcomm Snapdragon 835
Hard drive32GBPlatform Open android system

Software


VR Sync

VR Sync

Eenvoudig gesynchroniseerd 360º content afspelen op een onbeperkt aantal VR apparaten.

Meer informatie
Look&Play

Look&Play

Gebruiksvriendelijk 360º content tonen aan individuele gebruikers.

Meer informatie
Custom

Custom

Custom software, op maat gemaakt voor uw bedrijf. Neem contact op voor een gratis concept meeting.

 

 

Meer informatie

Product accessoires


Lanyard

Lanyard


Gebruiksvriendelijke koppeling tussen de controller en de VR-bril.

Meer informatie
Multiloader

Multiloader


Oplaadblok om zes apparaten tegelijkertijd op te laden.

Meer informatie
Flight Case (10 All in One VR)

Flight Case (10 All in One VR)


De Flight Case is ideaal voor het vervoeren en verzenden van 10 Oculus Go’s.

Meer informatie
Travel Case (20 All in One VR)

Travel Case (20 All in One VR)


De Travel Case is ideaal voor het vervoeren van 20 Oculus Go’s.

Meer informatie

Services


Installatie Service

Installatie Service


Direct aan de slag. Wij configureren de hardware, installeren de software en regelen de accessoires voor levering.

Meer informatie
Support Service

Support Service


Bij problemen kunt u altijd bij onze experts terecht. Wij hebben een helpdesk met getrainde experts in virtual en augmented reality.

Meer informatie
Event Support

Event Support


Wij leveren event support op locatie voor het ondersteunen van het VR/AR gedeelte van uw evenement of productie.

Meer informatie

Gerelateerde producten


Pico G2

Pico G2


 • 3K LCD scherm
 • Makkelijk te gebruiken zonder controller
 • Open Android besturingssysteem
Meer informatie
Oculus Go

Oculus Go


 • Relatief lage aanschafprijs
 • Oculus platform
Meer informatie

Aan de slag met VR/AR in uw bedrijf?

ADVIES VRAGEN

Companies that trust us


Cases

Leden van de United Nations meer inzicht geven in de Roma situatie middels VR.

Meer informatie

VR Sync evenement voor het lanceren van de Ford Mustang Shelby GT500 tijdens de NAIAS 2019.

Meer informatie

360 werknemers van Landal Greenparks tegelijkertijd in een 360 graden ervaring.

Meer informatie

Aan de slag met VR/AR in uw bedrijf?

Neem contact op voor advies op maat!