ClickCease

Hebt u een Facebook-account nodig om de Oculus Quest 2 te gebruiken?

(Bijgewerkt 26-09-2022) De Oculus Quest 2 vereiste voorheen een Facebook-account om te functioneren: nu is dit veranderd in een Meta-account.

U kunt ook ons artikel lezen over 4 veelgestelde vragen over de Oculus Quest 2 voor zakelijk gebruik.

Hebt u een Facebook-account nodig om de Oculus/Meta Quest 2 te gebruiken?

Nee, niet meer. Op 23 augustus 2022 heeft Meta de vereiste van een Facebook-account geschrapt om toegang te krijgen tot Quest 2 en andere Quest-producten.

Wat wel nodig is, is een Meta-account, los van Facebook. Dit account dient om aankopen en de digitale bibliotheek van VR-games die u opbouwt te beheren.

Wat gebeurt er met mijn oude Facebook/Oculus-account?

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle bestaande Oculus/Facebook-accounts worden gewijzigd of samengevoegd met een Meta-account om toegang te krijgen tot Quest 2 en andere Quest-producten. Als u op 1 januari 2023 uw account niet hebt gewijzigd of samengevoegd, krijgt u geen toegang tot uw headset.

Worden mijn gegevens nog steeds gevolgd, zelfs met de nieuwe Meta Account?

Ja – uw gegevens worden nog steeds gevolgd en opgeslagen door Meta om een profiel over u op te bouwen. U kunt dit echter veranderen. We hebben een gids geschreven over hoe u dit kunt veranderen en uw privacy op Quest-producten kunt verhogen.

Voor meer context: Quest-producten waren vanaf september 2020 verboden in Duitsland omdat ze in strijd waren met het “koppelingsverbod” in de EU GDPR-privacywetgeving. Dit is nu veranderd, omdat wettelijk gezien een Meta Account binnen het ecosysteem van Quest producten valt, dus Quest producten zijn weer te koop in Duitsland.

Heeft u andere vragen of bent u op zoek naar alternatieven voor de Quest 2?

Neem gerust contact met ons op voor advies of vragen!

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.