ClickCease

Heb je een Facebook-account nodig om de Oculus Quest 2 te gebruiken?

De Oculus Quest 2 kwam op 16 september uit en een van de grootste veranderingen van de nieuwe VR-headset is het feit dat een Facebook-account vereist is om de headset te kunnen gebruiken. Dit geldt niet alleen voor deze headset, maar voor alle producten van Oculus. 

Sommige gebruikers kampen daardoor met vragen of zij hun oude Oculus-account nog wel kunnen gebruiken of hebben geen Facebook. Dit artikel is bedoeld om veel gestelde vragen te beantwoorden en de situatie omtrent het gebruik van Facebook-accounts te verduidelijken.

Je kunt ook ons recente artikel lezen over: 4 veelgestelde vragen over de Oculus Quest 2 voor zakelijk gebruik

Heb je een Facebook account nodig om de Oculus Quest 2 gebruiken?

Ja je hebt verplicht een Facebook account nodig om de Oculus Quest 2 te gebruiken. Bij het voor het eerst opstarten van de Oculus Quest 2 moet hij geconfigureerd worden met een Facebook account. De enige uitzondering hierop is als je een Oculus Quest voor Business headset koopt, deze is dan ook duurder.

Kan ik een nep Facebook-account aanmaken?

Dit kan natuurlijk altijd, maar is niet aan te raden. Facebook spoort actief naar dit soort profielen en het bedrijf heeft het recht om een account zonder de echte naam van de gebruiker te verwijderen, zoals in de servicevoorwaarden van Facebook staat. Mocht je betrapt worden op een nep Facebook-account dan wordt je account op Oculus met alle (betaalde) applicaties verwijderd.

VR Expert | Oculus quest 2 met controllers

Wat gebeurt er met mijn data?

De data van hoe een gebruiker zijn of haar VR-headset gebruikt wordt gekoppeld aan het Facebook-profiel van de gebruiker. Zo krijgt Facebook een overzicht met wat voor persoon het bedrijf te maken heeft. Dit kan Facebook echter niet zomaar zonder slag of stoot doen. Zo is de verkoop van Oculus-producten in Duitsland op dit moment tijdelijk verboden, omdat Facebook de privacyregels van dat land overtreedt. 

Kan ik mijn huidige Oculus-account nog blijven gebruiken?

Een gebruiker die op dit moment al in bezit is van een Oculus-account, kan deze tot 2023 blijven gebruiken. Met één Oculus-account kun je maximaal vijf headsets koppelen zonder problemen te ervaren.

Hebben andere VR headsets dit ook?

Andere vr headsets hebben geen last van dit probleem. Bij de Pico Neo 2 bijvoorbeeld heb je helemaal geen account nodig.

Heeft u vragen of zoekt u alternatieven voor de Oculus Quest 2?
Wij geven u vrijblijvend advies!

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.