Het Amerikaanse leger zet hololens-gebaseerde IVAS in 2022 in

VR Expert - Microsoft hololens 2 gebruik in Amerikaans leger

Ondanks een jarenlange vertraging bij het inzetten van 12.000 Integrated Visual Augmentation System (IVAS) headsets op basis van Microsoft’s Hololens 2-technologie, heeft het Amerikaanse leger een garantie gegeven dat sommige van zijn soldaten de futuristische bril tegen het einde van september 2022  zullen proberen.

Volgens Courtney Bacon zei een woordvoerster van Program Executive Office Soldier dat het IVAS “nog steeds op schema ligt en naar verwachting in mei van dit jaar (2022) meer tests zal ondergaan.”.

Vorig jaar in april 2021 ontving Microsoft een contract ter waarde  van $ 21,9 miljard om het Amerikaanse leger te voorzien  van augmented reality-brillen.  Met het doel om in 2022  met de leveringen te beginnen, heeft het project sindsdien enkele problemen gehad om de lancering uit te stellen. 

Enkele van de opvallende kenmerken van IVAS

Bron afbeelding: CNBC

De IVAS-headset biedt het Amerikaanse leger een gloednieuwe manier om het slagveld te zien. Het IVAS zal de soldaten niet alleen voorzien van hoe een plaats of situatie eruit ziet voordat ze daar zijn, maar ook workflow-instructies ontvangen en zorgen voor een betere communicatie tussen soldaten en teams.

Verder zou de AR-headset nachtzicht met hoge resolutie en thermische warmtemogelijkheden hebben, samen met gezichtsherkenningssoftware en on-the-spot taalvertaling. 

De bril is ook behandeld met een anti-condens coating die omhoog wordt gehouden in 95 graden Fahrenheit en 100% vochtige weersomstandigheden. 

Vanwaar de vertraging in de implementatie?

Volgens Jessica Maxwell vertelde een woordvoerster van het operationele test- en evaluatiebureau van Pentagon aan Bloomberg dat  het heads-up display “nog niet het vermogen had aangetoond om als een vechtbril te dienen.”  Ze voegde eraan toe: “Het leger en Microsoft, die de bril ontwikkelen, moeten de weergavekwaliteit en betrouwbaarheid verbeteren.”

Program Executive Officer Soldier Director of Public Affairs David Patterson zei in oktober dat het leger ervoor heeft gekozen om de fielding-datum naar later volgend jaar te verschuiven en dat het “volledig toegewijd” was aan zijn samenwerking met Microsoft.

Zijn verklaring luidt: “Het leger is van plan om door te gaan met het ontwikkelen en inzetten van deze revolutionaire, eerste-van-zijn-soort technologie in FY22.”

Ondanks het heen-en-weer werd de headset getest door het 3rd Battalion, 75th Ranger Regiment. Volgens een van de sergeanten bespaart de headset tijd door de noodzaak om naar het kompas of de afgedrukte kaart te kijken uit te schakelen omdat het kompas in de headset is opgenomen. 

Wat kan het Amerikaanse leger doen met IVAS

Tijdens een reeks presentaties vorig jaar in december 2021, heeft de technisch directeur van IVAS, Jason Regnier, details over de mogelijkheden van het IVAS gedetailleerd beschreven en plannen voorgesteld voor gebruik in gevechten en training.

Volgens de dia’s van Regnier werkt de IVAS vergelijkbaar met heads-up display (HUD) in first-person shooter-games zoals Battlefield en Call of Duty. Dit kan soldaten helpen om minimaps, positie van vijandelijke soldaten en doelmarkeringen  te zien.

Volgens Army Sgt. John Martin, die de headset in februari 2021 testte, heeft de headset verschillende toepassingen, van landnavigatietraining tot snelle doelverwerving tot missieoefeningen. 

Verder kan het IVAS worden gebruikt voor warmtebeeld. Momenteel stralen binocular nachtkijkers een donkergroene kleur uit die zichtbaar is voor de vijand. Ar-enabled IVAS-technologie onthult echter mensen in het donker zonder gloeiend licht uit te zenden. 

Conclusie

Het Amerikaanse leger is net begonnen met het verzamelen van feedback uit de echte wereld van soldaten en zodra de technologie klaar is voor de oorlogsjagers, zal het leger beginnen met het inzetten van de soldaten in zijn leger.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.