ClickCease

Het Oculus Go besturingssysteem wordt ontgrendeld

The Oculus Go Operating System

Facebook zal totale root-toegang bieden zodat modders en VR-liefhebbers de hangende hardware opnieuw kunnen gebruiken van de Oculus Go headset.

Facebook besloot vorig jaar om de populaire Oculus Go headset stop te zetten. Maar het lijkt erop dat die headset voorbestemd is om een soort van comeback te maken dankzij de beslissing van John Carmack, die er al lang had moeten zijn. Dit betekent dat het apparaat binnen afzienbare tijd kan worden hergebruikt voor full-time gebruik.

VR expert John Carmack

De belangrijkste drijvende kracht achter dit idee was John Carmack, consulting CTO voor Oculus. Hij nam in 2019 ontslag nam als CTO om een fulltime, freelance AI-onderzoeker te worden.

Het idee is om volledige root-toegang te bieden voor het apparaat door een belangrijke software-update te ontwerpen. Een update die het apparaat volledig toegankelijk gaat maken voor modders en ontwikkelaars om de originele, stand-alone VR-headset opnieuw te gebruiken. De Oculus Go werd in 2018 door Facebook gelanceerd, maar werd in 2019 al snel verdrongen door de Oculus Quest.

Carmack herhaalde dat de software-update tech-liefhebbers en individuen die nog steeds Go hebben in staat zal stellen om hun headsets te updaten naar de laatste volledige versie van het besturingssysteem. Dit betekent dat ze in staat zullen zijn om hun Oculus Go headsets te gebruiken, zelfs nadat de servers zijn afgesloten. Hij verklaarde ook dat deze beslissing heel goed een soort katalysator zou kunnen zijn voor alle VR-headsets die in de toekomst mogelijk server- en software-ondersteuning hebben stopgezet.

VR expert Oculus Go gebruiker

Wat betekent de verandering van de Oculus Go voor VR modders en tech historici?

Deze update betekent misschien niets voor mensen die niet echt bezig zijn met het hacken van de ROM of die niet weten wat root-toegang is. Maar voor ontwikkelaars en apparaatmodders is het de wereld voor hen. Ze kunnen nu de Oculus Go hergebruiken om functies te gebruiken en dingen te doen waar zelfs Facebook niet eens aan dacht toen het het apparaat in 2018 introduceerde. Carmack veronderstelde treffend in een tweet dat deze nieuwe software-update tech-liefhebbers zal helpen de begindagen van VR te verkennen – dieper ingaan op de technologie vanuit een historisch oogpunt. Plus, dit zou het ook eenvoudiger maken voor VR-historici om dergelijke apparaten in de komende jaren te gebruiken.

In een andere tweet verklaarde Carmack dat het geven van volledige root-toegang voor het apparaat de hardware plooibaarder zal maken om dingen te doen in lijn met de technologie die we vandaag hebben. Dit betekent ook dat mensen hun oudere VR headsets kunnen gebruiken. Deze headsets kunnen ze zelfs 10 tot 20 jaar vanaf nu gebruiken. Omdat ze de headsets kunnen updaten naar hun laatste software versie.

VR expert Oculus Go gebruiker

Laatste regel

Als je toevallig een Oculus Go bezit en gebruik wilt maken van deze enorme kans, zegt Carmack dat de volledige root-toegang voor de unlockable OS build waarschijnlijk zal worden geüpload op de officiële Oculus website. De distributieplannen zijn echter nog niet afgerond, maar het zal binnenkort gebeuren.

 

 

 

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.