ClickCease

Hoe de auto-industrie AR Remote expertise kan gebruiken

Hoewel nieuwe technologieën zoals elektrische auto’s de aandacht van de pers en het publiek weten te trekken, vertaalt dit zich niet automatisch in betere verkopen. In feite zijn de cijfers in 2019 wereldwijd niet positief, de algehele verkoop van auto’s is gedaald met meer merken die op de markt concurreren. Natuurlijk verkoopt Tesla veel EV’s, maar het is bloedvergieten. De auto-industrie moet evolueren en overgaan op nieuwe en innovatieve technologieën om relevant te blijven. AR Remote expertise is een van de tools die perfect passen binnen de Automotive sector.

VR Expertise | AR remote expertise in de auto-industrie

Snel maar niet zo woedend

Hoewel de Fast & Furious-films de Box Office in theaters blijven domineren, kijkt het publiek liever naar een film over auto’s in plaats van ermee te rijden. Opkomende economieën zoals China kopen minder auto’s en de populariteit van bedrijven voor het delen van ritten, zoals Uber en Lyft, heeft een aanzienlijke impact gehad op de auto-industrie.

In plaats van te hopen dat de getijden zullen veranderen, is het als industrie belangrijk om te evolueren en te innoveren. De eerder genoemde Tesla heeft misschien enkele excentrieke eigenschappen, ze zijn uitgegroeid tot een kracht om rekening mee te houden.

Innovatie is de sleutel, eigenlijk worden keyless-opties zoals mobiele telefoons gebruikt om sloten te openen in nieuwe modellen nu … Innovatie is de nieuwe brandstof, die begint bij het ontwerpstadium en doorgaat naar de manier waarop auto’s worden verkocht.

VR Expert | AR in de auto-industrie

VR en AR voor automotive

Virtual reality en augmented reality zijn opkomende technologieën die al een substantiële impact hebben in de auto-industrie. Van prototyping van nieuwe modellen in VR tot AR Remote expertise terwijl service en onderhoud in de werkplaats wordt verleend.

Virtual en augmented reality zijn twee overlappende technologieën met specifieke kenmerken. Met VR kan de gebruiker in een virtuele omgeving stappen en deze gebruiken voor een breed scala aan toepassingen. AR vergroot een regulier gezichtspunt met een digitale laag. Deze extra informatie kan je voor vele doeleinden gebruiken zoals AR Remote expertise.

VR Expert | Auto-industrie remote expertise

AR Remote expertise in de praktijk

Augmented en virtual reality uitleggen is als het vertellen van een klant over de acceleratie van een nieuwe auto in de showroom; het is gewoon een theorie die niet veel betekent zonder het daadwerkelijk te ervaren. Laten we dus eens kijken naar enkele voorbeelden van AR Remote-expertise zoals deze wordt gebruikt in de auto-industrie.

VR Expert | AR auto-industrie

1. Ontwerp met AR Remote expertise

Het ontwerp van een nieuwe auto begint met prototyping. De eerste schetsen kan je op een stuk papier tekenen, meestal kan je Wacom-tablets of zelfs iPads gebruiken om snel een ontwerp te maken. Daarna worden geavanceerdere 3D-modellen getekend die kunnen worden getest met verschillende soorten software. Kleimodellen zijn grotendeels vervangen door 3D-printtechnologie om het prototypeproces te versnellen.

VR Expert | VR in de auto-industrie

Virtual reality is in de ontwerpfase zeer effectief gebleken omdat het een volledig beeld mogelijk maakt zonder dat een volledig model hoeft te worden gebouwd. Ook samenwerking op afstand in VR is een optie waarmee experts over de hele wereld in realtime aan hetzelfde project kunnen werken.

AR Remote-expertise is een andere interessante nieuwe technologie die nog lang niet alles heeft bereikt. In plaats van een VR-beeld dat het volledige zicht overneemt, voegt augmented reality een extra laag toe aan normaal zicht. Stel dat een werknemer naar een auto kijkt.

Een collega met specifieke kennis kan ‘aftappen’ en extra expertise leveren zonder daadwerkelijk aanwezig te zijn. Dit werkt realtime en in beide richtingen. Afhankelijk van de gebruikte hardware kan dit een eenvoudige 2D-overlay zijn of een volledig interactieve en context bewuste 3D-rendering.

VR Expert autoindustrie en AR

2. Lopende band

Zodra een model in productie is, zullen medewerkers aan de lopende band werken om de eigenlijke auto’s te produceren. Dit vereist planning, een solide arbeidsethos en samenwerking. Machines kunnen veel verwerken, maar mensen aan de lopende band maken het verschil.

Met behulp van AR Remote-expertise kan het personeel efficiënter werken met het voordeel van deskundige hulp wanneer dat nodig is. Veel van deze assistentie kan je geautomatiseerd door interactieve en contextuele software coderen, zoals een stapsgewijze handleiding met augmented reality.

De werknemer draagt ​​een AR-bril die urenlang comfortabel is om te dragen, met zowel handmatige als gesproken interactie. Medewerkers kunnen op beide manieren communiceren, wat zorgt voor meer flexibiliteit op de werkvloer.

VR Expert | AR auto-industrie training

3. Monteur met AR Remote expertise

Zodra de auto’s zijn geproduceerd en verkocht, is er ook de service na verkoop. Moderne auto’s rijden in feite computers met meer geavanceerde technologie dan ooit tevoren. Een monteur heeft veel baat bij het gebruik van wearables tijdens het werk.

Diagnostische tools kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt met behulp van een augmented reality-headset met realtime informatie en statistieken. Maar dat is slechts informatie weergeven. Met AR Remote expertise kunt u deze technologie een stap verder brengen. 

VR Expert | RealWear remote expertise in de auto-industrie

De monteur kan een specifiek probleem tegenkomen en moet contact opnemen met een expert. In plaats van te bellen of een nieuwe afspraak te maken, opent deze persoon een actieve verbinding met een collega op een andere locatie. Dit kan hij doen met draadloze technologie die de hele wereld kan omvatten. Hiervoor is ook software nodig zoals de RealWear HMT 1 Remote Support Software.

AR Remote-expertise en VR-technologie zorgen momenteel voor een revolutie in de auto-industrie, met producten van hogere kwaliteit en een proactieve bedrijfsstrategie die zowel autobedrijven als hun klanten ten goede zal komen.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.