ClickCease

Hoe de RealWear AR smartglass te gebruiken voor ondersteuning op afstand

Veel industrieën ontdekken de voordelen van ondersteuning op afstand en hulp op afstand. Er zijn verschillende manieren om dit onderwerp te benaderen; bijvoorbeeld het Argus-systeem dat gebruik maakt van grote machines, of de meer subtiele aanpak van bedrijven als RealWear die het zicht van werknemers met augmented reality vergroten.

Het is deze tweede applicatie die we in dit artikel zullen onderzoeken. Hoe kunnen de RealWear AR smartglasses worden gebruikt voor ondersteuning op afstand en hoe verhoudt de HMT-1 zich tot andere producten?

VR Expert | RealWear remote expertise

Wat is RealWear niet?

Om de HMT-1-headset op zijn eigen merites te onderzoeken, is het logisch om deze te vergelijken met andere producten die kunnen worden gebruikt voor hulp op afstand. Hier zijn drie producten die absoluut niet RealWear zijn:

1. Geen Daqri-headset

De huidige CEO van RealWear Andy Lowery was voorheen betrokken bij Daqri. Dit bedrijf ontwierp een futuristische helm die zo uit de set van een Star Wars-film leek te komen.

Dit veelzijdige mixed reality-product kan het beste worden vergeleken met de Microsoft HoloLens en biedt vergelijkbare functies. Lowery was er niet van overtuigd dat de grote vormfactor de juiste oplossing is voor industrieel gebruik en sprong naar RealWear. Het is dus geen groot en krachtig mixed reality-apparaat.

VR Expert |  AR glasses

2. Geen Magic Leap-apparaat

Aan de andere kant van het spectrum hebben we de slank uitziende Magic Leap 1, een andere draagbare wearable. Dit product is beslist kleiner qua vormfactor, hoewel het SciFi-ontwerp zeker nog steeds aanwezig is.

Waar de Daqri-headsets waren gericht op professionals uit de industrie, lijkt de Magic Leap 1 beter geschikt voor gaming- en creatieve apps. Hoewel het concept veelbelovend is, zorgt het gebrek aan bedrijfsgerichte functies voor een beperkt gebruik. Het is dus ook geen entertainment apparaat.

VR Expert |  Magic Leap demo

3. Geen Argus Remote support-systeem

Een heel andere oplossing komt van Argus Remote Systems. Argus is een bedrijf dat gigantische machines bouwt die op afstand kunnen worden bediend. Deze oplossing elimineert de menselijke aanwezigheid van de locatie, wat in sommige omstandigheden zeker gunstig is.

In veel gevallen zijn echte mensen nog steeds belangrijk om handmatige bewerkingen uit te voeren, voor die situaties is Argus geen geldige optie. Het is dus ook geen ‘mensvrije’ oplossing.

VR Expert |  RealWear in de bouw

Wat is RealWear AR?

Nu we hebben vastgesteld wat de RealWear HMT-1 niet is, moeten we onderzoeken wat het is en hoe we het kunnen gebruiken. Simpel gezegd is het een op Android gebaseerde draagbare headset met één klein monoscopisch scherm dat een veelheid aan informatie kan weergeven. In de headset is er een camera met hoge resolutie, ruisonderdrukkende microfoon en hifi-hoofdtelefoon ingebouwd.

Er is geen optie voor geavanceerde 3D-afbeeldingen, het scherm kan worden gedraaid, zodat de gebruiker niet verplicht is om naar of door een scherm te kijken. In tegenstelling tot de Daqri-headset blijft de vormfactor compact en in tegenstelling tot de Magic Leap 1 is de HMT-1 specifiek gericht op professioneel gebruik. Dit betekent een IP66-certificering met waterbestendigheid, valbestendig en stofdicht.

VR Expert | RealWear mogelijkheden

Hoe de Realwear AR smartglass te gebruiken voor ondersteuning op afstand

Er zijn een aantal opties bij aankoop van de RealWear smartglasses. Er is een stand-alone versie die op het hoofd kan worden gedragen met een verstelbare hoofdband, er is ook een versie die aan een helm kan worden bevestigd voor gebruik op gevaarlijke locaties. Het belangrijkste kenmerk van dit specifieke product is de 100% handsfree bediening.

Dit wordt bereikt door vier microfoons te gebruiken die het omgevingsgeluid meten en filteren. Op deze manier wordt spraak duidelijk weergegeven, zelfs in lawaaierige omgevingen. Hetzelfde principe geldt voor de ingebouwde headset, die ook onder uitdagende omstandigheden duidelijk blijft. Hierbij is ook de Realwear HMT 1 Remote Support Software nodig.

VR Expert | RealWear remote assistance

Het apparaat bedienen

Het RealWear-systeem is gebouwd op een Android-besturingssysteem, deze industriestandaard zal de ontwikkeling van software versnellen. Het bedrijf werkt al samen met verschillende applicatiebouwers, dus er is al een robuuste selectie van apps beschikbaar.

De apps zijn geoptimaliseerd voor stembesturing, het is niet nodig om te vegen, scrollen of tikken. Dit zorgt voor een volledige handsfree bediening die in allerlei situaties zeer nuttig zal blijken te zijn.

VR Expert | AR Remote expertise

Batterijduur

Een potentieel nadeel voor continu gebruik is de batterij. De RealWear HMT-1-vormfactor staat geen krachtige en zware batterij toe. Dit kan de bruikbaarheid voor hulp op afstand verminderen, maar het ontwerp dat in het veld kan worden vervangen, lost dit probleem op. Als een persoon in het veld moet werken zonder de mogelijkheid om op te laden, zijn extra accu’s een onmisbaar accessoire.

VR Expert |  RealWear Batterij

Beter zicht

Het kleine scherm neemt niet het volledige gezichtsveld over. Dit betekent dat operators hun omgeving duidelijk kunnen observeren, met aanvullende augmented reality-informatie wanneer dat nodig is. Dit is een heel andere benadering in vergelijking met virtual reality-apparaten die het natuurlijke gezichtspunt volledig overnemen. De RealWear wearable is gebruiksvriendelijk ontworpen, lange trainingssessies zijn gelukkig niet nodig.

VR Expert | RealWear Display

Voor ondersteuning van AR Remote is de RealWear HMT-1 momenteel een van de meest geavanceerde producten op de markt, gebouwd op een aanpasbaar platform voor industrieel gebruik.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.