Hoe maak je een VR-presentatie met 400 Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR is tot nu toe de meest verkochte VR-bril. Het maakt gebruik van een Galaxy-serie smartphone in combinatie met een VR-headset voor een eenvoudige en soepele VR-ervaring. In dit artikel bespreken we hoe je de Gear VR kunt gebruiken voor VR-Events en vr presentatie. Het volgende zal behandeld worden:

 1. De juiste inhoud selecteren voor de Samsung Gear VR
 2. De juiste Gear VR- en Galaxy-smartphone selecteren
 3. De Gear VR en inhoud voorbereiden
 4. Je VR-presentatie voorbereiden
 5. Je VR-presentatie uitvoeren met de Samsung Gear VR
 6. De juiste inhoud selecteren voor de Samsung Gear VR

VR Expert | Zakelijke VR

De content wordt vaak door uw klant bepaald en dit is bijna altijd 360 video-inhoud is. Als dit het geval is, controleer dan altijd of de inhoud overeenkomt met de onderstaande aanbevolen specificatie. Test altijd de inhoud op Gear VR zelf.

 • Resolutie 3840 x 1920
 • Codecs H.264 en h.265
 • Bestandsgrootte 700 mb
 • Lengte 10 minuten
 • Bitrate 16 Mb / s
 • FPS 6030

We raden aan dat de inhoud van de vr presentatie niet langer is dan 5 minuten, omdat de meeste mensen na een paar minuten vrijwel klaar zijn met onderdompeling. Als de inhoud langer is, overweeg dan om deze in meerdere segmenten te knippen. Dit legt ook minder stress op de GearVR.

De juiste Gear VR- en Galaxy-smartphone selecteren

De Gear VR bestaat al een paar jaar en heeft meerdere versies. Hoewel de Gear VR niet veel is veranderd, is de Galaxy-lijn door de jaren heen een beetje beter geworden. De belangrijkste verbeteringen van de S6 naar de S7 en S8 hebben betrekking op resolutie en batterijduur. De resolutie is iets verhoogd en de batterijcapaciteit is van 2500 mha naar 3000 mha gegaan. Het resultaat is een iets scherper beeld en ongeveer 20/25 minuten extra batterijduur bij gebruik van VR.

Aangezien de meeste VR-presentatie niet zo lang duren en de scherm upgrade nauwelijks merkbaar is, raden we aan de S6 te gebruiken. Het bespaart veel geld bij aankoop en huur.

VR Expert | Oculus Go gebruik

De Gear VR- en 360-content voorbereiden

Nadat je ervoor hebt gezorgd dat de inhoud overeenkomt met de specificaties, raden we aan een stresstest uit te voeren om te zien hoe de Gear VR het doet. Dit betekent dat de inhoud gedurende langere tijd op meerdere apparaten moet worden afgespeeld. U kunt synchronisatiesoftware zoals onze eigen VR Sync gebruiken om de inhoud eenvoudig naar de apparaten te pushen en vervolgens het afspelen te bedienen met onze afstandsbediening. Controleer de batterijstatus en of het apparaat problemen heeft zoals oververhitting. Als de Gear VR problemen heeft met de batterij, zorg er dan voor dat je tijdens het evenement back-up voeding hebt, zoals stroom akkoorden met lading of een powerbank. Wanneer er problemen zijn met oververhitting, verlaag dan de specificaties door bijvoorbeeld de bitsnelheid te verlagen. Na de stresstest kun je de inhoud naar alle apparaten pushen met VR Sync. Installeer onze Android-app op de Galaxy-telefoons, upload de inhoud met onze content manager en push deze vervolgens draadloos naar alle apparaten.

De VR-presentatie voorbereiden

Voor evenementen van deze omvang adviseren wij gebruik te maken van een lokaal netwerk. Met onze Sync Box heb je alleen een stroomaansluiting nodig om te werken. Sluit de Sync-box aan, sluit je VR-apparaten aan en je bent klaar om te gaan. Vervolgens kunt u onze web gebaseerde afstandsbediening gebruiken om verbinding te maken met de Sync-box en uw apparaten te bedienen en te bewaken. Zorg er ook voor dat andere aspecten zoals voeding, schoonmaakbenodigdheden en accessoires zoals telefoonkosten worden afgehandeld. Het informeren van de medewerkers tijdens het evenement is ook cruciaal. Zorg ervoor dat ze weten wat ze moeten doen als er iets misgaat en met wie ze moeten praten. Als je meer informatie wilt, bekijk dan onze checklist voor een groot gesynchroniseerd VR-evenement. Nadat alle apparaten zijn ingesteld en het personeel klaar is, kun je een generale repetitie doen waarbij je de hele presentatie doorloopt.

De VR-presentatie uitvoeren

Als je goed voorbereid en getest bent, zou de uitvoering het gemakkelijke deel moeten zijn. Als u de mogelijkheid heeft, instrueer de deelnemers dan over het gebruik van de VR-headset. Zo niet, dan kunt u altijd een korte instructievideo laten zien voordat de daadwerkelijke inhoud begint. Met behulp van synchronisatiesoftware zoals VR Sync wordt het afspelen eenvoudig. Druk gewoon op play om de inhoud op alle apparaten tegelijk af te spelen. Met de afstandsbediening kun je het afspelen volgen en de batterijniveaus van elk apparaat bekijken. Als een apparaat uitvalt, kun je direct actie ondernemen. Leun achterover en geniet van de show.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.