ClickCease

Holochatten met de Microsoft Hololens

Het zal niet de eerste keer zijn dat een Hollywood film een concept laat zien dat later in werkelijkheid wordt uitgevoerd. De beroemde hologram berichten uit Star Wars worden door de Hololens van Microsoft nu werkelijkheid. Met dit project van Microsoft Research komt videochatten wel heel erg dichtbij.

De technologie achter Holochat

In de demonstratie zijn er twee ruimtes identiek ingericht. Dat zal uiteindelijk niet nodig zijn, voor deze video is het wel handig want we zien de hologrammen niet vanuit het standpunt van de drager van de Hololens. De camera is gekoppeld aan een tracking systeem zodat we van buitenaf kunnen zien wat er precies gebeurt. Met een 3D capture camera wordt een persoon omgezet naar een digitaal model. De software kan de persoon loskoppelen van de ruimte. De persoon met een Hololens ziet deze persoon vervolgens in de ruimte waar hij staat, en hij kan vrij bewegen terwijl de hologram op de juiste positie wordt geprojecteerd.

Live chat en replay

In beginsel moet je denken aan Skype in drie dimensies. Omdat beide personen in de chat worden opgenomen is het mogelijk later de opname terug te kijken met jezelf als personage. Met je handen kun je deze opname schalen waarmee je twee kleine figuren op je koffietafel ziet converseren. Twee personen die niet in dezelfde ruimte aanwezig waren, maar elkaar wel kunnen aankijken.

Nog niet klaar voor de realiteit

Nu betreft het nog een gecontroleerde demonstratie in een gecontroleerde omgeving. Het is de vraag hoe dit in praktijk gaat werken. De presentator zorgt dat hij de andere persoon op geen enkel moment overlapt. Wat gaat er gebeuren als de inrichting van de ruimtes verschilt, hoeveel camera’s heb je nodig om een volledig driedimensionale opname te maken? Allemaal vragen die de komende jaren beantwoord zullen worden.

Microsoft Hololens overtreft nu al de meeste science fiction films, de realiteit haalt de fantasie in!

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.