ClickCease

Hololens Actiongram Uitgelekt

In Science Fiction films mogen grafisch ontwerpers zich uitleven op computerschermen en virtuele navigatie. Denk aan films als Iron Man of Minority Report met flitsende beelden die je met een veegbeweging of knijpbeweging manipuleert in de lucht. Hoe werkt dat in de werkelijkheid? Microsoft is bezig de basis te leggen voor navigatie in de virtuele wereld, of strikt gesproken de “augmented” ofwel “toegevoegde” wereld. Met Actiongram gaan ze weer een stap, of een “tap” verder.

Airtap en Bloom

Het is verrassend hoe snel we gewend zijn geraakt aan tikken, knijpen en swipen op het touch screen van de smartphone en tablet. Nu moet er een algemene “taal” worden ontwikkeld voor Augmented Reality. Microsoft maakt veel gebruik van een “airtap”, een tikje met je vinger in de lucht.

Daarnaast is er de “bloom” waarbij je de handpalm naar boven richt en je vingers spreidt om een venster te openen. Als je langer je vinger strekt roept dat een menu op, eigenlijk vrij logisch allemaal. Om deze bewegingen ofwel “gestures” te demonstreren is er een filmpje uitgelekt van de Actiongram app.

Actiongram voor virtuele stickers

Introducing Actiongram: A completely new holographic storytelling medium |  Microsoft Devices BlogOp zich is Actiongram helemaal niet zo bijzonder. Je kunt diverse karakters slepen naar een plek in de echte ruimte. De Hololens techniek projecteert ze in de fysieke ruimte en houdt ze op hun plaats.

Je kunt virtuele poppetjes op een echt tafelblad zetten en ze laten dansen, springen etc. Verder heeft het weinig nut, het is wel een effectieve demo van navigatie in een driedimensionale ruimte. De Hololens van Microsoft is AR, niet VR, je projecteert een beeld over de echte ruimte, een goede dieptewerking is daarmee cruciaal. Dat is overigens de reden dat AR headsets vaak een stuk duurder zijn dan VR headsets.

Meta 2

Als laatste nog even een product die net als de Hololens een AR ervaring biedt; de Meta 2. De Meta zou een groter gezichtsveld bieden dan de Hololens.

Het nieuwe prototype is nu te bestellen voor 949 dollar, een stuk duurder dan een Oculus Rift of HTC Vive, maar wel goedkoper dan de huidige Hololens. Het wordt ook ontwikkelt door een veel kleiner bedrijf, de kans op succes ligt een stuk lager vergeleken met de Hololens.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.