ClickCease

Hololens voor bijna iedereen te bestellen

Als je van mening bent dat Virtual Reality je teveel afsluit van de buitenwereld, maar je vindt Augmented Reality via een smartphone te beperkt is de Microsoft Hololens misschien iets voor jou.

Vanaf nu is het mogelijk voor consumenten om de ontwikkelaars versie van de Hololens te bestellen. Er zijn slechts twee nadelen. Ten eerste kunnen alleen inwoners van Amerika en Canada deze headset bestellen, ten tweede kost de Hololens 3000 dollar en de opvolger daarvan, de Microsoft Hololens 2, kost zelfs 4250 euro. Wat krijg je voor dit bedrag, is het de moeite waard?

Hololens gen 1

Wat zit er in de doos?

Dit krijg je bij aanschaf van de Microsoft Hololens:

  • De Hololens headset in de beta versie, gelijk aan de versie waar ontwikkelaars mee werken.
  • Een draagtas.
  • Een afstandsbediening.
  • Een lader en USB kabel.
  • Een doekje om de headset te poetsen.

Het kost een paar centen om vooraan te staan in deze nieuwe technologie. Het betreft geen product voor de massa, het is een test model dat later nog gewijzigd zal worden. De meest gehoorde kritiek is op dit moment het beperkte gezichtsveld.

Microsoft Hololens what's in the box

Wat kun je met de HoloLens?

Als je de selectie aan VR software beperkt vindt kun je de Hololens voorlopig beter laten liggen. Naast enkele interessante demonstraties is de keuze erg beperkt. Deze versie is meer gericht op mensen die zelf software willen ontwikkelen, of voldoende geld hebben om dit speeltje even erbij te kopen. Hier zijn alvast enkele opmerkelijke titels voor de HoloLens.

Skype

Je kunt met deze Skype veel meer dan de normale versie. Je kunt bijvoorbeeld tekeningen maken, voor een instructie op afstand:

Young Conker

Hoewel het karakter in dit spel opvallend veel lijkt op de vos uit Lucky’s Tale is het toch echt gebaseerd op het Conker karakter van ontwikkelaar Rare. Het spel scant de beschikbare ruimte en maakt daar een platform spel op:

Holostudio

Dit is een voorbeeld van ontwerp software in 3D. Het is nog geen volwaardig functioneel stuk software om professionele ontwerpen mee te maken, het is wel een interessante manier om navigatie in een ruimtelijke omgeving zonder controllers te testen:

Als deze titels je nog niet kunnen overhalen biedt Microsoft honderden titels aan die werken met de Hololens in de Windows Store. In tegenstelling tot AR heeft virtual reality al wel een heel uitgebreid aanbod aan games voor de Playstation VR en games voor de HTC Vive.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.