ClickCease

Hololens wordt (sport)kampioen

Home » Hololens wordt (sport)kampioen

Het nieuwe seizoen van de NFL is gestart. In Europa lopen we niet echt warm voor American Football, in de Verenigde Staten is het een groots spektakel. NFL sponsor Microsoft maakte van de gelegenheid gebruik om Hololens onder de aandacht te brengen. In het verleden lieten ze al diverse demonstraties zien die vooral interessant waren voor techneuten, deze nieuwe video richt zich op de sportliefhebber.

In de video zien we de mogelijke toekomst met Hololens technologie. Het beeld van de televisie spreidt zich uit over de gehele muur, met een knijpbeweging zie je het stadion van boven. Met een simpele kneep komt er een Football speler uit de muur rennen. Als je de opstelling goed wilt bekijken projecteer je deze op de salontafel. Erg indrukwekkend allemaal. Het betreft een simulatie die de mogelijkheden voor de toekomst laat zien. In hoeverre dit allemaal gerealiseerd zal worden is niet bekend, ook is er nog geen release datum bepaalt.

Development Editie nu te bestellen

De Oculus Rift heeft veel bekendheid verworven door testversies van hun headset uit te brengen voor ontwikkelaars. Door de drempel laag te houden kunnen veel mensen voor de algemene release kennismaken met nieuwe hardware.

VR Expert Hololens development

Dat blijkt een effectieve marketing strategie, daarom heeft Microsoft de bestelronde voor hun ontwikkelaars versie geopend. Je moet lid zijn van Windows Insider, wonen in de Verenigde Staten en $3000,- neertellen. De uiteindelijke versie zal worden uitgerust met een bredere kijkhoek, de huidige “field of view” is al vaker bekritiseerd als onvoldoende.

Deel Jouw Idee

Midden januari is de stemronde voor Share Your Idea gesloten, nu is de winnaar bekend. Ruim 5000 mensen zonden hun idee in voor een Hololens applicatie. Het winnende idee is “Galaxy Explorer”, een Hololens applicatie waarmee je virtueel in het heelal kunt kijken.

VR Expert Hololens Galaxy Explorer

Het winnende project is in feite een combinatie van meerdere ingezonden ideeën die samengevoegd zijn tot één totaalconcept. Op de productpagina staan alle afzonderlijke inzendingen vermeld. Een Augmented Reality spel en een virtueel aquarium kwamen op de tweede en derde plaats. Het winnende concept zal daadwerkelijk worden ontwikkelt voor de Hololens.

De laatste YouTube video van Magic Leap, wellicht de grootste concurrent van Hololens, liet een soortgelijke applicatie zien. Ook hier kun je planeten bekijken als driedimensionale weergave in de lucht. Het is niet bekend welke technologie Magic Leap zal toepassen om dit te bewerkstelligen.

Hololens treedt in het voetlicht

Microsoft heeft lang in de schaduw moeten staan van VR headsets zoals die van Oculus Rift en HTC Vive. Als ontwikkelaars zelf kunnen experimenteren met de Hololens kan dit veranderen. Hoewel Microsoft zich richt op de eindconsument is de versie voor ontwikkelaars behoorlijk aan de prijs met $3000,-. Hoeveel de retail versie gaat kosten is nog niet bekend. Net als de Gear VR biedt Microsoft Hololens een draadloze ervaring.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.