HP en ArborXR lanceren nieuwe Mobile Device Management-oplossing voor vr-implementaties in ondernemingen

VR Expert - HP en ArborXR partnership aankondiging

HP lanceert een nieuwe MOBILE DEVICE MANAGEMENT (MDM)-oplossing die is ontworpen om het implementeren en beheren van grootschalige virtual reality eenvoudiger te maken. Het nieuwe platform heet HP ExtendXR en is ontwikkeld in samenwerking met ArborXR, een XR device management bedrijf.

Mobile-oplossingen voor apparaatbeheer stellen bedrijven in staat om vr/ar-instellingen en -groeperingen te stroomlijnen, XR-applicaties te implementeren, software-updates van headsets te beheren, kioskmodus in te schakelen en aanpasbare functionaliteit in te stellen – allemaal vanaf één centrale locatie.

HP en ArborXR partner omhoog

HP met ExtendXR en onder de vlag van “Scale VR. Securely.” werkt samen met VR-Expert partner ArborXR om zijn apparaatbeheersoftware voor XR-apparaten te ontwikkelen. Met dergelijke apparaatbeheersoftware kunt u headsets in bulk inrichten en apps en bestanden op afstand implementeren. Het zal ook in staat zijn om de ‘kioskmodus’ in en uit te schakelen, een modus waarmee een bedrijf de XR-ervaring voor zijn werknemers of eindgebruikers kan regelen. Ten slotte kunt u met een VR / AR-software voor het beheer van mobiele apparaten headsets op afstand volgen door op afstand Wi-Fi- of headsetinstellingen te configureren. Kortom, als een bedrijf VR/AR op grote schaal wil incorponeren, is een mobile device management (MDM) nodig.

Dus met ExtendXR vergroot HP zijn positie als leverancier van XR-software voor zakelijke organisaties en neemt het op tegen concurrenten zoals HTC’s eigen Vive Business Device Management System en Meta’s zakelijke tools voor de Meta Quest 2.

Verder is ArborXR, samen met HP, ook een partner met Pico Interactive en andere virtual reality-apparaten. Deze open strategiebenadering die wordt gevolgd in de apparaatcompatibiliteit van het ExtendXR-platform, zal zeker veel bedrijven naar de software lokken.

Wat is Mobile Device Management (MDM)?

MDM is een term die wordt gebruikt voor softwareoplossingen die bedrijven helpen bij het beheren en beveiligen van hun mobiele apparaten binnen de organisatie of op conferenties / evenementen, in dit geval VR / AR-apparaten. Dit kan het beheren van apps, bestanden, diepgaande gebruiksanalyses, universele instellingencontrole, wachtwoordbeheer, bulkupdates, aanpasbaarheid en meer omvatten. Of u nu 50 of 5.000 VR / AR-apparaten implementeert, u hebt een capabel beheersysteem nodig om deze bij te houden.

Bovendien zijn MDM-oplossingen vaak cloudgebaseerd – waarbij ExtendXR ook het geval is – waardoor ze eenvoudig te implementeren en te beheren zijn op grote hoeveelheden virtuele en augmented reality-apparaten. Kortom, zonder een MDM VR/AR-beheersysteem worden dergelijke apparaten en hun gebruik erg ingewikkeld en inefficiënt.  Zoals ArborXR CEO Brad Scoggin zegt in hun samenwerking met HP: “We zijn verheugd om HP’s nieuwe XR-platform aan te drijven … Door samen te werken,  zijn ArborXR en HP een pionier in de enterprise AR/VR-industrie en maken ze het voor bedrijven gemakkelijk om XR-implementaties op te schalen.”

Prijzen, compatibiliteit en beschikbaarheid

ExtendXR is uit en is beschikbaar in drie prijspakketten: (1) ‘Gratis’, (2) ‘Standaard’ voor $ 120 per jaar, per apparaat, en (3) ‘Premium’ geprijsd op $ 156 per jaar, per apparaat.

ExtendXR ondersteunt momenteel de volgende headsets: HTC VIVE Focus 3, de Pico Neo 3 Pro-familie, de Pico Neo 2-familie en Pico G2 4K, en er komen er nog meer.  ExtendXR is beschikbaar in de volgende landen: Australië, Nieuw-Zeeland, landen van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Japan, Zuid-Korea, Israël, Taiwan, India, Rusland en de VS.

Het is ook mogelijk om ArborXR bij VR Expert aan te schaffen

HP, ArborXR Pair for Enterprise XR Headset SaaS - XR Today

Conclusie

Om virtual en augmented reality voor organisaties te schalen en efficiënt te implementeren en te beheren, hebben bedrijven capabel mobile device management (MDM) nodig. De onlangs gelanceerde HP ExtendXR, ontwikkeld in samenwerking met ArborXR, is speciaal voor dit doel ontworpen.  Het helpt u headsets in bulk in te richten, apps en bestanden op afstand te implementeren, toegang te krijgen tot diepgaande gebruiksanalyses, kioskmodus in te schakelen of uw VR-headset op afstand te bedienen, allemaal vanaf één cloudgebaseerd platform.

Met de steun van HP, de expertise van ArborXR en  de open geplande compatibiliteit van ExtendXR, zal het zeker slagen tegen meer gesloten oplossingen zoals HTC’s Vive Business Device Management System of Meta’s meer eclectische zakelijke tools. Het zal interessant zijn om te volgen terwijl het zich ontwikkelt.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.