ClickCease

HP en MSI maken een “Backtop” voor VR gaming

Het nadeel van een Oculus Rift of een HTC Vive is die grote PC die aan de headset gekoppeld moet worden met kabels. Zo heb je niet de bewegingsvrijheid die je zou willen in virtual reality. Helaas liggen de systeemeisen van deze headsets erg hoog waarmee een mobiele oplossing moeilijk is. De Gear VR van Samsung maakt gebruikt van een smartphone waarmee het een draadloze oplossing is, weliswaar met concessies in grafische kwaliteit. HP en MSI zijn bezig met prototypes voor een “backtop”, een draagbare computer.

VR Backpack

Desktop-laptop-backtop

Het is nog geen officiële term maar “backtop” dekt de lading behoorlijk goed. Deze draagbare computer zeul je op je rug mee, net als een rugzak. Je koppelt de VR headset (met kabels) aan de backtop en kunt zo vrij rondlopen. Als een Teenage Mutant Nina Turtle met een computerschild kun je een uurtje draadloos in de virtuele wereld stappen.

In feite is dit prototype een desktop in een kleine kast met een zware accu, of een gaming laptop zonder scherm, het is maar hoe je het bekijkt. Wat de markt is voor deze backtops is nog niet geheel duidelijk, de computers zijn nog steeds behoorlijk zwaar en onhandig. Als je een uitglijder maakt kan dat een dure grap worden. De meest voor de hand liggende toepassingen lijken VR Arcades, evenementen en wellicht een stand op de kermis.

Zotac heeft de primeur

HP en MSI zijn beide nog in de concept fase, Zotac gaf al eerder een demonstratie van hun eigen backpack concept. Zotac maakt al langere tijd Mini-PC systemen en ze hebben ervaring met veel computerkracht in een kleine behuizing plaatsen.

Zotac VR backpack

Het is afwachten welk systeem het beste zal presteren en tegelijkertijd comfortabel is om te dragen. Een hybride gaming laptop met scherm dat los te koppelen is zou ook een oplossing kunnen zijn.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.