ClickCease

HTC en Valve geven Lighthouse gratis weg

Hoewel de headsets van de HTC Vive en de Oculus Rift verbonden zijn aan een PC met een kabel kun je redelijk vrij bewegen. Oculus liep hierbij wat achter op HTC met hun Touch systeem, nu bieden de twee bekende headsets ieder een eigen technologie voor ruimtelijke registratie.

Tot voor kort moesten software ontwikkelaars zich beperken tot de controllers van Oculus en HTC. Bedrijven met eigen controllers, handschoenen en andere accessoires werden verplicht eigen oplossingen te bedenken. Nu hebben HTC en Valve de software voor het Lighthouse systeem beschikbaar gesteld aan iedereen zonder kosten voor implementatie in producten.

Een huis vol accessoires

Om de beste VR ervaring te beleven is een standaard spelcontroller te beperkt. De HTC Vive controllers zijn al een verbetering, maar externe ontwikkelaars hebben veel meer ideeën voor navigatie in de virtuele wereld. Vorig jaar gaven Oculus en HTC (in samenwerking met Valve) reeds aan de software voor hun tracking beschikbaar te stellen.

HTC Vive controllers

HTC en Valve hebben nu de daad bij het woord gevoegd en laten alle ontwikkelaars gebruik maken van de Lighthouse technologie, ze hoeven daarvoor geen licentie rechten af te dragen. De enige voorwaarde is het volgen van een workshop die eenmalig $2975,- kost.

Voorsprong door techniek

Nu de Oculus Touch technologie in handen is van ontwikkelaars kunnen HTC en Valve zich onderscheiden door de code voor de Lighthouse tracking technologie vrij te geven. VR vanuit een draaiende bureaustoel is toch beperkt.

Veel ontwikkelaars van randapparatuur zaten te wachten op deze mogelijkheid, voorheen moesten ze zelf een oplossing bedenken, bijvoorbeeld door een Vive controller op een schoen te plakken voor een voetbal spel.

Ontwikkelaars krijgen naast uitgebreide documentatie ook de beschikking over 40 sensoren en een circuit board om nieuwe producten te testen. Het is niet vereist om producten vooraf door HTC en Valve te laten controleren, zolang de juiste merknamen en logo’s op de doos vermeld worden.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.