ClickCease

HTC investeert in WEVR technologie

HTC staat bekend bij het grote publiek als ontwikkelaar van Android smartphones. Dit is een markt waar het steeds lastiger wordt om marktaandeel te behouden waardoor HTC naast smartphones ook de eerste stap heeft gemaakt in de wereld van VR met de HTC Vive headset. Nu blijkt dat ze serieus bezig zijn met een eigen virtuele omgeving. Daarom investeert HTC 10 miljoen dollar in het bedrijf WEVR, waarmee ze een aandeel van 15% in deze organisatie bemachtigen.

HTC Vive headset

Wie VR?

WEVR is een bedrijf dat een eigen VR mediaspeler heeft ontwikkeld met een open architectuur, daarnaast werven ze professionals en eindgebruikers bij hun platform en proberen zo de opkomende VR markt naar zich toe trekken. Op dit moment is WEVR nog merk onafhankelijk, ze ondersteunen in principe elk VR product dat gebruik wil maken van hun diensten. Het is de vraag of dit in de toekomst zo zal blijven, aangezien HTC nu een behoorlijke invloed in dit bedrijf heeft verworven.

WEVR technologie interface

 

HTC heeft behoefte aan een goed ecosysteem en een optimale gebruikerservaring voor de HTC Vive headset, de investering in een gevestigd bedrijf als WEVR kan ze een voorsprong geven op de concurrentie. De vraag is of ze hiermee (een deel van) het WEVR systeem voor zichzelf willen houden, het kan een strategische zet zijn om de concurrentie buitenspel te zetten. De investering van 10 miljoen is nog relatief klein omdat ze hiermee een snelle start kunnen maken met VR content, de ervaring en expertise van WEVR kan HTC veel voordeel bieden.

HTC kiest strategisch haar partners

HTC weet goed waar hun sterke punt ligt; hardware. Net zoals ze hebben gekozen voor Android van Google voor hun smartphones kiezen ze bij VR voor strategische partners als Valve en WEVR voor software. Daarmee kan dit relatief kleine bedrijf strijden tegen giganten als Sony (Morpheus), Microsoft (Hololens) en Facebook (Oculus Rift) die op het gebied van hardware en software alles in huis hebben.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.