ClickCease

HTC kondigt aan: Pre-order Vive Consumenten-editie

Het jaar van Virtual Reality is begonnen. De aftrap is te danken aan HTC en Valve. De Vive consumenten-editie is vanaf 29 februari beschikbaar voor pre-order. Gisteren, 21 februari, was het Mobile World Congress in Barcelona waar HTC van de gelegenheid gebruikt maakte om deze fascinerende aankondiging te doen.

Samen met Valve gaan ze de consumentenversie van het Vive virtual reality systeem uitbrengen. Daarnaast brengt HTC de Vive Phone service uit; een nieuwe stap in de wereld van VR.

Uit de as van Glass..

..herrijst de Vive. Een tijd geleden was Google veel in opspraak vanwege het Glass-project; een project ter ontwikkeling van een augmented reality bril waarbij veelbelovende ideeën helaas niet tot realiteit mochten komen.

Hoewel HTC een andere insteek heeft, komen er toch een aantal mogelijkheden in de wereld waar Google het helaas niet waar kon maken. En dat hebben we te danken aan ‘Vive Phone Services’.

Gemiste oproepen kunnen worden ontvangen en worden beantwoord. Berichten kunnen worden ontvangen, waar weer een ‘quick reply’ op kan worden gegeven. Ook kalenderuitnodigingen kunnen worden bekeken op de headset.

Deze fusie van realiteit en de virtuele wereld creëert ontelbare nieuwe mogelijkheden. Niet alleen voor consumenten is dit een bijzonder, maar ook voor zakelijk gebruik is de potentie groot.

Wat kunnen we verwachten?

Scherpere displays, verbeterde draadloze controllers, een front-camera met augmented reality mogelijkheden, een verbeterde hoofdband; Vive brengt het allemaal tot werkelijkheid. Deze consumenten-editie van de Vive is binnenkort dus beschikbaar voor een prijs van $799,-. Daarbij ontvangt men ook twee spellen om gelijk te kunnen starten met VR:

  • Fantastic Contraption: Een game waarbij de gebruiker zich bevind op een eiland bedekt met gras.. zwevend in de lucht. In dit spel kunnen machine’s worden gebouwd die zich voorbewegen.
  • Job Simulator: De voorspelling van de mensen is uitgekomen. In deze game zijn namelijk alle banen overgenomen door robots. Dankzij de ‘Job Simulator’ kan ervaren worden hoe het was om een baan te hebben.

Hoewel dit de impressie geeft dat de nadruk ligt op recreatief gebruik voor deze consumenten-editie, is dit niet helemaal waar. Er zijn namelijk veel ontwikkelaars bezig om de opties te vergroten voor andere branche’s, e.g. onderwijs, gezondheidszorg, retail, design en de auto industrie.

Dit betekend dus dat eindelijk onze verwachtingen uitkomen. HTC liep altijd al voorop met VR-ontwikkelingen en daarom is het geen verrassing dat HTC het eerste bedrijf is dat Virtual Reality zo dicht aan de man gaat brengen.

Pre-order en release

Vanaf 29 februari is er dus een pre-order mogelijk. Deze start om 10AM (EST) (16:00 Nederlandse tijd UTC +1). De prijs is $799,-, maar is niet simpel om te zetten naar Euro. Vanwege bijkomende kosten (verzendkosten, belasting, etc) verschillen de prijzen vaak per land.

Voor dit bedrag krijgt men draadloze VR controllers, een bril met ingebouwde front-camera, Room Scale uitrusting en twee complete VR games. De Vive uitrusting zal up-to-date worden gehouden dankzij de integratie met SteamVR. Op 1 april is hij officieel beschikbaar.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.