HTC lanceert nieuwe VR-pols tracker

VR pols tracker1

HTC kondigt een nieuwe slanke, intuïtieve draadloze pols tracker aan die high-fidelity tracking biedt voor simulatie en training.

HTC’s nieuwe VIVE pols tracker

De nieuwe polstracker, die op CES2022 werd aangekondigd, is gekoppeld aan de HTC Vive Focus 3 en wordt geleverd met een multi-batterij-oplader en oplaadetui. Hij is draadloos, licht, intuïtief en ziet eruit als een fitnessband om de pols, als een horloge.

De tracking zelf is inside-out, dus externe sensoren zijn niet nodig, en het zal, zoals HTC in zijn persbericht schreef, “accuratere tracking voor occluded objects en hand tracking” bieden.

Bovendien zal HTC een CAD-bestand, of computer-aided design, leveren, waarmee bedrijven zelf accessoires kunnen ontwikkelen: de architectuurindustrie gebruikt namelijk CAD-bestanden voor plannen en modellen.

Voorlopig koppelt de tracker alleen met de uitgebrachte HTC Vive Focus 3 all-in-one die gericht is op de zakelijke markt, waardoor de pols tracker centraal staat in professionele gevallen waar precisie-tracking van vingertop tot elleboog essentieel is, bijvoorbeeld voor simulatie- en trainingsdoeleinden. In feite maakt het kinesthetisch leren en virtuele training toegankelijk en schaalbaar voor bedrijven.

Vóór deze tracker met polsmerk bracht HTC in 2017 een mopshond met drie poten uit, die dezelfde tracking doel einden diende. Maar om VR-tracking op grote schaal ingang te doen vinden bij bedrijven, was een dunner, lichter en toegankelijker ontwerp nodig.

Concreet is de tracker “85% kleiner en 50% lichter dan een VIVE Focus 3 controller en kan hij ook aan voorwerpen bevestigd worden voor zeer nauwkeurige 6DoF tracking.

De nieuwe pols tracker gaat $129/€129/£119 kosten en komt in de tweede helft van april van dit jaar op de markt.

HTC blaast nieuw leven in simulatie en opleiding

Een van de kenmerken van de HTC VIVE Wrist Tracker is de inside-out functie voor het met hoge precisie volgen van gecamoufleerde voorwerpen.

Een van de partnerschappen waar het gebruikt zal worden is met het Axon VR Training platform, dat politieagenten opleidt in gemeenschapsbetrokkenheid. Zoals Rick Smith, CEO van AXON, zegt: “Als het om virtual reality training gaat, zijn maar weinig dingen belangrijker dan het creëren van een naadloze en meeslepende gebruikerservaring. Daarom zijn wij zo enthousiast over de integratie van de HTC VIVE Polstracker in het nieuwste trainingsplatform van Axon. De VIVE Wrist Tracker maakt VR-training naadlozer, meeslepender en dus doeltreffender.”

Conclusie

Met de gloednieuwe VIVE Polstracker, dun, licht en intuïtief, wordt toegankelijkheid naar de voorgrond gebracht om virtual reality in simulatie en bedrijfstraining te bevorderen.

De zes vrijheidsgraden maken het mogelijk occluded voorwerpen met grote precisie te volgen, waardoor de getrouwheid van simulaties wordt verbeterd waar dat essentieel is. Het lijdt geen twijfel dat HTC zich verder zal vestigen als een van de must-have commerciële opties voor enterprise VR, in samenwerking met zijn partners.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.