ClickCease

HTC start certificering voor accessoires

Wanneer je een HTC Vive set uitpakt zul je opkijken van het grote aantal stukjes plastic, kabels en onderdelen. Als het basisset niet voldoende is kun je de HTC Vive verder uitbreiden met accessoires zoals twee verschillende draadloze zenders, een Audio Strap voor meer draagcomfort en een losse Vive tracker.

Naar verluidt komt er in 2017 geen nieuwe Vive op de markt, HTC zal de originele versie verder uitbreiden. Omdat externe bedrijven hard bezig zijn met accessoires ontwikkelen gaat HTC nu een certificatie programma opzetten.

Vive Ready

De nieuwe Vive tracker maakt het mogelijk van vrijwel elk object een controller te maken voor de HTC Vive. Dat zien de fabrikanten wel zitten, momenteel zijn er al vele accessoires aangekondigd waaronder een honkbalknuppel, pistolen, geweren, handschoenen etc.

Er is zelfs een brandweer slang voor trainingsdoeleinden. Om ontwikkelaars de kans te geven innovatieve accessoires te ontwerpen geeft HTC duizend trackers weg aan bedrijven die voldoen aan het juiste profiel.

HTC beseft dat de markt overspoelt kan worden met minderwaardige accessoires, daarom bereiden ze nu een certificatie voor, met als doel een “Vive Ready” label op de verpakking te plaatsen.

Vive Tracker

Met de nieuwe Vive tracker kun je van elk object een Virtual Reality controller maken. HTC heeft blijkbaar goeHTC Vive Tracker Kopend gekeken naar de eerste groep gebruikers die de standaard controller op allerlei voorwerpen hebben geplakt, er loopt zelfs een hond rond met een Vive controller op zijn rug.

Omdat alle technologie in de Vive Tracker zit kunnen de accessoires waarschijnlijk relatief goedkoop blijven. Het is nog niet bekend aan welke voorwaarden een accessoire moet voldoen om voor certificering in aanmerking te komen. Wellicht duurzaamheid en een goede grip op de Tracker zodat deze niet los kan raken.

Er is nog geen prijs bekend voor de Vive Tracker, deze accessoire moet in het tweede kwartaal van 2017 op de markt verschijnen. Een keer zelf de Vive uitproberen? Je kunt een HTC Vive huren of uitproberen tijdens een Virtual Reality evenement bij jou in de buurt.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.