ClickCease

Lip tracker accessoire geteased door HTC

htc lip tracker uitgelicht

HTC tweette over een nieuwe virtual reality accessoire voor haar Vive headsets. De nieuwe module lijkt op de lip tracker die HTC bekend maakte op de Game Developers Conference in 2019. 

VR Expert | HTC Vive Lip Tracker

Mondbewegingen registreren met lip tracker

De accessoire volgt de mondbewegingen van de gebruiker, dit maakt het mogelijk om spraak te volgen en te vertalen naar digitale avatars. In combinatie met eye en hand tracking zou dit voor realische karakters zorgen in VR. Dit brengt interacties met andere avatars naar een hoger niveau voor meer realisme. Developer Solitrax maakt al gebruik van de tracker en social VR game Neos VR ondersteund dit al.

Lip tracking tilt social VR naar hoger niveau

Volgens Mark Zuckerberg, Facebook en Oculus CEO zijn realistische avatars zijn essentieel voor de toekomst van virtual reality. De lip tracker is een goede stap om VR realistischer te maken. HTC teased haar producten vaak via Twitter waarschijnlijk voor media exposure, eerder teaste HTC ook al haar nieuwe VR tracker op het platform. De tracker zou met de HTC Vive Cosmos en Focus Plus werken. Het is ook waarschijnlijk dat het in combinatie met de HTC Vive Pro 2 en de Vive Focus 3 werkt.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.