HTC & Valve kondigen vr bril ‘Vive’ aan

Valve maakte vorige week bekend dat ook zij een virtual reality bril op de markt gaan brengen.  Nu is duidelijk dat zij dit in samenwerking doen met HTC gaan doen. De bril krijgt de naam Vive mee werkt met het nieuwe Steam VR platform van SteamVR  De consumentenversie wordt eind dit jaar verwacht maar ontwikkelaars kunnen deze lente al aan de slag met de Vive.

De vr headset werd aangekondigd bij het Mobile World Congress en krijgt waarschijnlijk meer aandacht op de Game Developers Conference dat deze week plaats vind in San Francisco. De Vive is primair bedoeld voor gaming en wordt via een PC voorzien van input. Games worden gekocht en gespeeld via het Steam VR platform dat nog in de Beta versie. Naast gamen wordt het ook mogelijk om video’s te bekijken.  Bedrijven zoals HBO en Google gaat namelijk ook content leveren de Vive.

Specificaties

Valve en HTC hebben nog weinig bekend gemaakt over de exacte specificaties van de VR bril. Wel is bekend dat de bril twee schermen heeft, uitzonderlijk voor een vr bril. Op elke display worden beelden getoond met een resolutie van 1200 x 1080.  De refreshrate van de Vive is zeer hoog met 90hz wat zorgt voor een soepele ervaring. Ter vergelijking, de Rift beschikt momenteel over een vernieuwingssnelheid  van 75hz.

De Vive bevat meer dan zeventig verschillende sensoren waardoor tracking soepel moet verlopen. De bril staat in verbinding met een zogenaamd Steam VR base station die de bewegingen van de bril registeren. Navigatie gebeurd met een speciaal ontwikkelde controller, hoogstwaarschijnlijk de controller die voor de Valve console uitkomt. Qua looks lijkt de bril op de Rift, in het bijzonder het laatste Crecent Bay Protoype. De nieuwste HTC brillen zijn de HTC Vive Pro 2 en de HTC focus 3.

Releasedate & Prijs

De exacte releasedate is nog onbekend, Valve spreekt van ‘in de loop van het jaar’.  Ik verwacht echter dat de Vive tijdens de feestdagen te koop is in Amerika. De ontwikkelaarsversie is binnen enkele maanden reeds beschikbaar. Ik ben benieuwd of ontwikkelaars voldoende tijd hebben om interessante content voor de Vive te produceren. De prijs van Vive is onbekend, het lijk logisch dat de bril zo rond de 300 dollar gaat kosten. De HTC teaset de nieuwe headset op Vivecon 2021.

Ik ben erg benieuwd wat dit project ons gaat brengen. De samenwerking zelf spreekt mij namelijk wel aan, Valve voor de software, HTC voor de hardware. Ik ben echter benieuwd of er genoeg tijd is om specifieke content en games voor de Vive te ontwikkelen.. Maargoed, anders kun je je altijd nog vermaken met Half Life 2..

Wat denk jij? Is dit een serieuze concurrent voor bijvoorbeeld Pico g2 4k en de Oculus Rift?

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.