ClickCease

HTC & Valve starten met levering ontwikkelaarsversie Vive

De eerste exemplaren va de ontwikkellaarsversie van de Vive zijn onderweg naar geselecteerde ontwikkelaars.  Enkele ontwikkelaars melden dat zij de bril al hebben ontvangen maar het aantal exemplaren dat geleverd wordt blijft voorlopig beperkt. De bril die ontwikkeld wordt door HTC & Valve wordt later dit jaar verwacht voor de consument. 

Triple A & Indie

Op het community forum van Valve wordt duidelijk dat de Vive naar diverse partijen is verstuurd. Niet alleen naar ontwikkelaars van zogenaamde Triple A titels maar ook naar kleine, onafhankelijke studio’s die aan hun eerste titel werken. Daarnaast is de set naar filmstudio’s gestuurd om te helpen bij het ontwikkelen van virtual reality cinema. Hiermee voldoen HTC & Valve aan de uitspraak dat niet enkel grote partijen aan de slag mogen met hun headset.

Selectie & levering

In tegenstelling tot bij bijvoorbeeld Oculus komt niet iedereen in aanmerking voor een ontwikkelaarsversie.  Geïnteresseerden moeten via de site van Valve een aanvraag doen en aangeven wat zij van plan zijn met de Vive.  Degene die nog geen bericht hebben ontvangen hoeven de hoop nog niet op te geven; later dit jaar worden er meer ontwikkelaarsversies verstuurd.

What’s in the box

De Vive wordt zeer compleet geleverd. Naast de bril worden twee Lighthouse basisstations meegestuurd die gebruikt worden bij de tracking van Vive. Daarnaast ontvangen ontwikkelaars twee Steam vr controllers meegezonden, diverse kabels , instructies en alles wat verder noodzakelijk is om aan de slag te gaan.

Releasedate HTC Vive

De exacte releasedate en de prijs van de Vive zijn nog onbekend, op het Steam forum wordt wel aangegeven dat consumenten eind dit jaar aan de slag kunnen met de Vive.  Dit lijkt wat voorbarig aangezien de hoeveelheid content die in een halfjaar ontwikkeld kan worden beperkt lijkt.  Zodra de Vive klaar is kunnen gebruikers via het Steam VR platform gamen.  Geïnteresseerde kunnen via het Steam VR Developer Hardware de voortgang van de ontwikkelaars volgen.

Concurrentie voor de Rift?

De Vive lijkt een geduchte concurrent te worden voor de Oculus Rift waarbij de grootste troef de snelle release is. De Vive wordt eind dit jaar gereleased terwijl Oculus dan pas pre-orders aanneemt. Daarnaast beschikt de Vive al over een kant-en-klaar gameplatform, het alom geliefde Steam. Op welke wijze Oculus de games aan de man gaat brengen is nog onbekend.  Oculus heeft daarentegen echter al wel een grote achterban en straat volop in de publiciteit. Reken daarbij een marketingbudget a lá Facebook bij en de kans is groot dat Oculus zich niet echt druk maakt.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.