ClickCease

HTC Vive en Google grote winnaars Proto Awards

HTC Vive en Google grote winnaars Proto Awards

De Proto Awards worden jaarlijks toegekend aan de beste en meest opzienbarende virtual reality projecten. De derde editie wordt net als voorgaande jaren vlak na de Oculus Connect conventie gehouden. Toch waren het dit keer vooral programma’s voor de HTC Vive die in de prijzen vielen. Hier zijn enkele opzienbarende winnaars van dit jaar:

Sociale en mobiele ervaringen

Pool Nation VR is een leuke manier om samen in VR een spelletje pool te spelen, Lecture VR laat je lezingen volgen maar het was AltspaceVR die de prijs in ontvangst mocht nemen voor beste sociale ervaring. Hier strijden Cardboard apps en Gear VR apps om de eer.

Pearl van Google Spotlight Studios werd goed gewaardeerd evenals het experimentele Music From Every Angle. Uiteindelijk was het de strategische game Tactera die tot winnaar werd uitgeroepen.

Meer weten over PlayStation social gaming?

Meest innovatieve productie en meest leerzame ervaring

The Lab van Valve is erg populair bij HTC Vive bezitters, VR Noir is een interessante combinatie van speelfilm en VR spel, toch was het Tilt Brush, het 3D tekenprogramma van Google die de eerste plaats behaalde.

Lecture VR werd ook hier genomineerd, evenals de speelse House of Languages VR. Het was Apollo 11 VR die de meeste indruk wist te wekken bij de jury.

Beste gebruikersinterface en beste ervaring

Navigeren in VR spellen en programma’s werkt anders dan met een muis en een PC. De Dota VR Hub maakt slim gebruik van VR, Orion Trail VR heeft een retro styling op basis van de PC game. Het was uiteindelijk Modbox, de tool om spellen aan te passen die als winnaar werd uitgeroepen.

Alleen de beste van de beste VR ervaringen dit jaar komen in aanmerking voor deze categorie. Bullet Train van Epic Games liet zien hoe actiespellen kunnen werken in VR, Space Pirate Trainer biedt je ook een ervaring die buiten Virtual Reality in feite onmogelijk is. Tilt Brush wist ook hier de toppositie te bereiken.

Tilt Brush van Google

Dit project van Google dat werkt op de HTC Vive. Met behulp van de VR headset en twee controllers kun je tekenen in de ruimte. Je kunt niet alleen schilderen, schrijven en met verf virtueel kliederen, je kunt om je creatie heen lopen en in volledig 3D tekenen.

Hoewel dit project van Google komt is het onwaarschijnlijk dat we dit tekenpakket binnenkort ook in Daydream kunnen verwachten. Het nieuwe VR platform van Google werkt met slechts één controller wat navigeren en tekenen waarschijnlijk te ingewikkeld maakt.

Meer weten over Daydream?

Meer weten over virtual reality?

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.