ClickCease

HTC Vive Focus 3 krijgt grote hand tracking update

VR Expert - vive focus 3 hand tracking

Pas in juni bracht HTC Vive zijn nieuwste VR-headset, de Focus 3, uit. De headset is door velen in de sector met lovende kritieken ontvangen. Maar wat nog spannender is, is hoe de technologie met elke nieuwe firmware-update die wordt uitgebracht, indrukwekkender wordt. Met de laatste update heeft HTC een grote focus gelegd op het verbeteren van de precisie en prestaties van de hand tracking van het apparaat.

Wat zijn de belangrijkste upgrades van de Vive Focus 3 update?

Deze firmware-update (v3.0.999.284) brengt aanzienlijke verbeteringen in de handtracking-functionaliteit. Dit biedt gebruikers een levensvatbaar alternatief voor het gebruik van de HTC-controllers zelf. Handtracking zou nu veel natuurlijker moeten aanvoelen. Vooral bij snelle bewegingen – met veel meer precisie als resultaat. Bovendien zouden gebruikers meer nauwkeurigheid moeten krijgen voor specifieke interfacebewegingen zoals knijpen, vegen en soortgelijke acties.

De hand tracking engine maakt gebruik van een 26-punts skeletmodel dat elke individuele beweging van elk van je vingers kan volgen, en die informatie gebruikt om te vertalen in gebaren. HTC heeft in zijn officiële aankondiging het volgende gezegd:

“De mogelijkheid om op een natuurlijke en intuïtieve manier door virtuele omgevingen te navigeren zal VR een stuk toegankelijker maken voor iedereen. Ongeacht hun bekendheid met technologie. Nu we het metaverse tijdperk binnenstappen, kunnen we niet enthousiaster zijn om deze verbeteringen in levenskwaliteit te brengen aan alle VIVE Focus 3-klanten over de hele wereld.”

vr expert - htc vive focus 3

Dit zal naar verwachting de eerste van vele updates zijn, aangezien de software steeds beter wordt. Zo wordt het steeds natuurlijker om met je handen te werken in VR.

Wat betekent dit voor bedrijven die gebruik maken van VR?

De HTC Vive Focus 3 is vooral gericht op zakelijke toepassingen. Deze update zal de bruikbaarheid en functionaliteit van het toestel aanzienlijk verbeteren voor een breed scala aan zakelijke toepassingen.

  • In de trainingsruimte zorgt de verbeterde handtracking voor veel realistischere trainingsscenario’s. Hierdoor worden trainingsmogelijkheden verder gedemocratiseerd en worden de kosten en het verbruik van middelen die gepaard gaan met echte training in levende lijve aanzienlijk verminderd.
  • Op het gebied van design kunnen creatieven dankzij de verbeterde nauwkeurigheid en prestaties nieuwe mogelijkheden overwegen en worden ze niet beperkt door technische beperkingen.  De verbeterde gebaren en algemene tracking zouden een belangrijke zegen moeten blijken. We zullen waarschijnlijk een reeks nieuwe innovaties zien als gevolg daarvan.
  • In het onderwijs zullen de verbeteringen in handtracking de algemene onderdompeling vergroten en de mogelijkheid om ultrapraktische oefeningen en demonstraties op schaal uit te voeren, vergroten.

Hoe verhoudt deze zich tot de Oculus Quest 2?

De natuurlijke vergelijking die hier zal worden getrokken is met de Oculus Quest 2. De Oculus is een apparaat dat tot nu toe de HTC Vive Focus heeft overtroffen op het gebied van hand tracking. Deze specifieke update helpt zeker om het gat te dichten. Dit maakt het HTC product een levensvatbaar alternatief voor bedrijven om te gebruiken.

VR Expert - vive focus quest 2

De hand-tracking op de Oculus is echter nog steeds iets beter. Dus als dat het belangrijkste criterium voor u is, houd dat dan in gedachten. Welke kant je ook op gaat, beide opties zijn nu ongelooflijk bedreven met hand-tracking. Dit opent de deuren naar een reeks nieuwe functies en functionaliteiten die de waarde van de headsets zelf nog vergroten.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.