ClickCease

HTC Vive is Big in China

Alphaville maakte ooit het nummer “Big in Japan”, ook Nederlandse artiesten waaronder Hans Dulfer worden in Japan op handen gedragen. In Azië zijn er enorme markten waar we in het Westen vaak niet bij stilstaan. De opkomende VR revolutie is ook in China niet onopgemerkt gebleven. Nu gaat Shunwang samenwerken met HTC om Virtual Reality naar China te halen.

Gaming cafés in China

Shunwang is de grootste exploitant van gaming cafés in China met een bereik van maar liefst 110 miljoen actieve gebruikers. De populariteit van game en internet cafés loopt wel terug de laatste jaren door de uitbreiding van vast en mobiel internet.

Shunwang denkt dat ze met VR in de zaak een nieuwe impuls kunnen geven aan hun onderneming. Daarom hebben ze de hulp ingeroepen van HTC.

Made in America

China is goed(koop) in het maken van hardware, de software ontwikkeling blijft achter. Op dit moment is Amerika de voornaamste leverancier van content voor internet cafés in China.

Daar kan verandering in komen aangezien er een verdeelsleutel bedacht is waarbij een deel van de opbrengst naar HTC gaat, een deel naar Shunwang en een deel naar de content developer. Dat moet software ontwikkelaars in China aanmoedigen lokale content te maken.

China wil RPG in Virtual Reality

Shunwang heeft al een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de wensen van de klanten. Daaruit blijkt dat puzzelspelen en ontsnap-uit-de-kamer spellen het meest gewild zijn, gevolgd door RPG spellen en First Person Schietspellen. De kabels zijn het voornaamste probleem en ruim driekwart van de spelers heeft er geen moeite mee bekeken te worden.

Met 1.4 miljard mogelijke klanten in China ligt er een enorme markt, en HTC ziet graag de Vive als de favoriete keuze voor VR entertainment. China is in de ban van VR. Op dit moment is de hardware te duur voor de meeste mensen om aan te schaffen, en de ruimte ontbreekt vaak in huis. Ook in Nederland zien we steeds meer VR evenementen en VR theaters opduiken.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.