ClickCease

HTC Vive kopen

HTC was niet het eerste bedrijf dat een VR bril op de markt bracht, de Oculus Rift kwam iets eerder uit. De HTC Vive was wel de eerste virtual reality headset met room-scale tracking dankzij het Lighthouse systeem én twee VR controllers die ruimtelijke beweging mogelijk maken. Met diverse verbeteringen en nieuwe modellen lijkt een HTC kopen interessanter dan ooit. Of zijn er alternatieven die meer functionaliteit bieden voor minder geld?

VR Expert | HTC Vive VR headset

In het kort

De HTC Vive is een virtual reality headset met volledige ruimtelijke tracking op basis van externe trackers, bediening gaat op basis van twee VR controllers. Het betreft een accessoire voor PC of laptop, het is daarmee geen standalone apparaat. Standaard moet deze VR bril aangesloten worden via een kabel, er is wel een optie voor een module die draadloze overdracht mogelijk maakt. Naast de standaard uitvoering is er een Pro versie leverbaar in twee edities en nog een Pro Eye versie. HTC produceert ook andere soorten VR brillen zoals de Focus, en de Cosmos die binnenkort zal verschijnen. De hardware werkt op basis van Windows, naast de standaard SteamVR App Store bieden ze ook een eigen abonnementsmodel aan genaamd VivePort. Custom applicaties laten ontwikkelen behoort ook tot de mogelijkheden.

Voordelen van de HTC Vive

  • Pionier in roomscale virtual reality met betrouwbare kwaliteit tracking dankzij het Lighthouse systeem.
  • VR controllers met ruimtelijke waarneming voor een optimale interactie.
  • Hoge resolutie display voor scherpe beelden zonder screendoor effect.
  • Werkt met veel standaard VR apps en heeft daarnaast nog een eigen VivePort App Store.
  • Leverbaar in verschillende configuraties en uitbreidbaar met optionele upgrades.

Welke HTC Vive kopen?

Dit merk heeft nog geen uitgebreid assortiment VR brillen, je kunt de HTC Vive kopen in een aantal basisconfiguraties die voor een deel uitbreidbaar zijn met accessoires. Daarnaast nemen we ter vergelijking ook de overige modellen op in onderstaand overzicht.

Vive

Een gamer thuis kan de standaard HTC Vive kopen met trackers en controllers. Deze configuratie werkt met de meeste PC VR spellen en biedt een ruimtelijke ervaring. Het model is gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp uit 2016.

Lees meer over de mogelijkheden voor gamen op de HTC Vive

VR Expert | HTC Vive VR

Vive Pro

Dit verbeterde ontwerp is specifiek ontwikkeld voor de professionele markt en biedt een aantal verbeteringen voor zakelijke toepassingen. De headset heeft een betere balancering en is comfortabeler om te dragen voor langere periodes achtereen. Er is standaard 3D ruimtelijke audio ingebouwd met een hoofdtelefoon. Het maximale bereik is 3.5 meter bij 3.5 meter.

VR Expert HTC

Vive Enterprise

In veel opzichten is de Enterprise uitvoering gelijk aan de Pro versie, met als voornaamste verschil een groter bereik van 7 meter bij 7 meter dankzij de verbeterde tracking. Bij dit product wordt de prijs ook standaard zonder BTW vermeld om het zakelijke karakter te benadrukken.

Vive Pro Eye

De meest luxe uitvoering is voorzien van oogtracking, het systeem kan de beweging van de pupillen volgen. Dit kan gebruikt worden om specifieke interacties mogelijk te maken, het is ook een uitstekende manier om de kijkrichting te analyseren voor zowel wetenschappelijke als voor commerciële toepassingen. In dat geval is het wel vereist om een Enterprise overeenkomst af te sluiten met het Advantage programma.

VR Expert | HTC Vive full kit

Vive Focus Plus

Dit is een draagbare uitvoering met inside-out tracking, in plaats van externe trackers te gebruiken. Ook is er geen koppeling met een PC nodig omdat alle benodigde hardware reeds ingebouwd is. Dit betekent wel een wat lagere kwaliteit in graphics en technische mogelijkheden. Met name de eenvoudige controller zonder ruimtelijke tracking beperkt dit apparaat voor geavanceerde VR toepassingen. Content voor dit platform wordt exclusief via VivePort aangeboden.

HTC Vive focus plus | VR Expert

Vive Cosmos

Op dit moment is de Cosmos slechts aangekondigd en niet uitgebracht. Er zijn ook weinig technische specificaties bekend. De beeldresolutie zou superieur zijn aan andere modellen, er wordt ook weer gebruik gemaakt van inside-out tracking, maar ditmaal met VR controllers voor een verbeterde interactie.

Welke HTC Vive kopen? Dat is sterk afhankelijk van het gebruik. Voor thuis is de standaard editie al voldoende, serieuze hobbyisten en professionals zullen voor de Pro versie kiezen. Voor veelvuldig zakelijk gebruik ligt de Enterprise editie voor de hand. De Pro Eye uitvoering is een niche product die wel interessante mogelijkheden biedt mits hier maatwerk applicaties voor ontwikkeld worden.

VR Expert | HTC vive met controllers

Alternatieven

Er zijn twee VR brillen die deels vergelijkbaar zijn; de Oculus Rift S en de Valve Index.

Oculus Rift S

Deze VR headset kan niet tippen aan de Pro uitvoeringen, hoewel dit systeem wel zonder externe trackers werkt wat behoorlijk wat voordelen biedt. Een PC of laptop is nodig om gebruikt te maken van deze vernieuwde Rift. Met name de scherpe prijs maakt dit een interessant en betaalbaar alternatief.

Lees meer over de voordelen van de Oculus Rift S

Valve Index

In veel opzichten is de Index vergelijkbaar met de Pro versie van de Vive, inclusief een prijs die aanzienlijk hoger ligt dan de Virtual reality bril van Oculus. Het voornaamste voordeel is het gebruik van superieure Knuckle controllers waarmee er nog meer mogelijkheden zijn voor interactie. Hier zijn alleen nog weinig apps voor beschikbaar, het betreft dan ook een nieuw systeem met een zeer lage marktpenetratie.

Bij een HTC Vive kopen zijn er volop mogelijkheden, met name voor zakelijk gebruik. Houd er wel rekening mee dat er extra kosten verbonden kunnen zijn aan het Enterprise programma.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.