ClickCease

HTC Vive on tour!

HTC en Valve gaan op pad met virtual reality! Op verschillende plekken in de Verenigde Staten en Europa gaan deze twee partners hun HTC Vive vertonen, en de massa overtuigen van de kracht van virtual reality.

Zien doet geloven

Menig persoon die ervaring heeft met het showcasen van virtual reality zal het bevestigen; Om te begrijpen wat virtual reality écht inhoudt, zul je het zelf moeten ervaren. Dit is het hedendaagse beeld van virtual reality. Veel mensen staan in eerste opzicht niet direct te jubelen bij meer digitalisering of de gedachte van een grote vr bril op je hoofd.

Sommige mensen hebben wellicht nog een vieze smaak in de mond van de vr hype in de jaren 80 en 90. Zelfs een grote speler zoals Nintendo geeft aan weinig geïnteresseerd te zijn in hedendaagse virtual reality. Eerst zou er volgens Nintendo uitgezocht moeten worden hoe virtual reality leuk en sociaal gemaakt kan worden.

Virtual reality in het wild

Om virtual reality aan de man te brengen, spelen HTC en Valve hier dus ook mooi op in. HTC geeft duidelijk aan dat ze gelooft in de mogelijkheden die virtual reality te bieden heeft. Om dit kracht bij te zetten kondigde ze via haar nieuwsblog aan een tour te starten.

Rijdend met een grote touringcar willen ze zo op verschillende plekken in de Verenigde Staten en Europa de HTC Vive tonen. Zo willen HTC en Valve ook de massa virtual reality laten ervaren, en wordt ook het draagvlak voor virtual reality verder vergroot. Iets dat wij van vr-expert alleen maar kunnen toejuichen.

De kalender voor de tour ziet er als volgt uit:

 • Juli 9-12, Island St & 6th Ave, San Diego, CA, USA
 • Juli 17-19, Forecastle Festival [Invite Only], Louisville, KY, USA
 • Juli 21-23, Navy Pier, Chicago, IL, USA
 • Juli 25-28, specific location TBD, Kansas City, KS, USA
 • Augustus 2-8, The International, Seattle, WA, USA
 • Augustus 5-9, Gamescom, Cologne, Germany
 • Augustus 13-16, specific location TBD, San Francisco, CA, USA
 • Augustus 20-23, specific location TBD, Portland, OR, USA
 • Augustus 28-31, PAX Prime, Seattle, WA, USA
 • September 4-9, IFA, Berlin, Germany
 • Oktober 28-November 1, Paris Games Week, Paris, France

Het is niet mogelijk om voor de tour een plek in de rij te reserveren. Dus om zelf ook van een Vive demo te genieten hebben we één advies en dat luidt; Ga op tijd, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt! VR Expert is aanwezig op de GamesCon dat plaats vind van 5 tot 9 augustus in Keulen. Hopenlijk kunnen we naast de Rift dus ook hands-on met de HTC Vive!

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.