ClickCease

HTC Vive pre-order datum bekend

Nu de HMD van Oculus besteld kan worden zullen de andere grote namen ook snel volgen met pre-orders, HTC zal de 2e grote naam zijn. De HMD van HTC en Valve zou eigenlijk al eerder uitkomen, maar door een extra upgrade werd de releasedatum uitgesteld.

Pre-order

gamescom 2016 | HTC in Partnerschaft mit AMD auf der Spielemesse - Notebookcheck.com NewsIn een interview met The Telegraph heeft Cher Wang, de CEO van HTC aangegeven dat de HTC Vive pre-orders openen op 29 februari. Wang vertelde dat HTC ervoor gekozen heeft om meer focus te leggen bij virtual reality in plaats van smartphones.

HTC is realistischer geworden en kijkt naar de toekomst van virtual reality. ‘’ smartphones zijn belangrijk, maar om technologie een natuurlijk verlengstuk te maken zijn smartwatches en virtual reality nóg belangrijker’’.

Vive upgrade

De HTC Vive is samen ontwikkeld met game bedrijf Valve, volledig ontworpen om mensen onder te dompelen in virtuele omgeving tijdens het gamen. In April wordt de HTC Vive voor iedereen verkrijgbaar en zal de HMD gaan concurreren met de Oculus Rift en Playstation VR. Toch is de prijs van de HTC Vive nog onbekend, wel zal de HTC Vive de duurste HMD van allemaal worden. De prijs wordt geschat rond de 1500 dollar na de laatste upgrade.

De HMD is weer opnieuw ontworpen en kreeg een showcase op CES 2016 onder de naam Vive Pre, een significante verbetering ten opzicht van de vorige Vive. De headset is verbeterd qua comfort, en zit nu comfortabeler op het gezicht met een stabiele hoofdband. HTC heeft aangegeven dat de Vive nu makkelijker aangepast wordt aan de vorm van het hoofd van de gebruiker, ook is de Vive nu makkelijker voor mensen die een bril dragen. Daarnaast is er ook een camera geïntegreerd aan de voorkant van de Vive, waardoor je bij wijze van spreken kunt rondlopen en een hapje gaan eten zonder de headset af te zetten.

Valve

Omdat HTC samenwerkt met Valve verwachten we veel vette release games. We hebben immers al Portal gespeeld tijdens onze HTC Vive Demo in Amsterdam, toch blijft het erg rustig rondom release games in het land van HTC Vive. The Blu: Encounter demo is erg leuk, maar na de 2e heb je deze demo ook wel gezien.

Job Simulator is al weer een iets andere demo, bij deze game hebben robots alle werkzaamheden van de mens overgenomen. Jij gaat als mens weer leren hoe het is om te werken op een leuke manier, een groot pluspunt is de humor van Valve die we gewend zijn.

Een andere game is The Gallery: Call of the starseed, een fantasy shooter. Geïnspireerd door oude fantasy films uit de jaren 80 ga je op een lugubere planeet op avontuur, tijdens dit avontuur kom je allerlei aliens tegen en moet je puzzels oplossen. Een leuke verzameling aan demo’s en games, maar we hadden veel meer verwacht van Valve. Misschien dat er in de nabije toekomst nog nieuwe games uitkomen,  want Playstation en Oculus hebben al een hele lange lijst aan releasegames.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.