ClickCease

HTC Vive Pro

De HTC Vive was kort na de introductie van de Oculus Rift de tweede VR bril van de nieuwe generatie. De Rift bood direct al wat interessante verbeteringen zoals een “roomscale” ervaring en VR controllers. Na de aankoop van de HTC smartphone divisie door Google, had HTC plotseling flink wat kapitaal beschikbaar om de dominantie op de Virtual Reality markt verder uit te breiden. Dat is tot op heden nog maar ten dele gelukt, met de HTC Vive Pro laat HTC zien wat er mogelijk is met Virtual Reality. Wat betekent de HTC Vive Pro voor VR app development, en is een VR app laten maken voor dit platform eigenlijk wel interessant.

Lees meer over het maken van VR apps.

Wat is de HTC Vive Pro?

De HTC Vive Pro is niet zozeer de vervanging van de originele HTC Vive, het is een luxere versie met wat extra toeters en bellen. Daarnaast is er ook de HTC Vive Focus, een op zichzelf staande VR bril met ingebouwde hardware waarmee een PC niet meer nodig is. Zo breid HTC de lijn steeds verder uit. Wat weliswaar goed is voor de keuzemogelijkheden, toch kan het je de keuze juist ingewikkelder maken.

Geen vervanging maar een upgrade

Wanneer je echt serieus met VR aan de slag wilt gaan zul je de HTC Vive Pro nodig hebben, daar hangt wel een prijskaartje aan. Terwijl de standaard Vive honderd euro goedkoper is geworden zul je voor de Vive Pro enkele honderden euro’s meer moeten betalen, met een prijskaartje van 879 euro. En dan zitten de VR controllers en Lighthouse trackers er nog niet eens bij. Je krijgt wel een 37% scherper beeld op basis van 78% meer pixels, minder lichtinval voor een prettige VR ervaring, een Chaperone systeem waarmee je veiliger kunt bewegen en een meer ergonomisch design. Het is duidelijk dat de Vive Pro geen speelgoed is.

VR app laten maken

De HTC Vive Pro biedt meer mogelijkheden dan ooit, met de honderden spellen via de Viveport online app winkel kun je urenlang speelplezier beleven. Maar de Pro is zeker niet alleen een gaming accessoire, je kunt bijvoorbeeld een VR app laten maken voor professionele toepassingen. De oude Vive wordt ook al veelvuldig gebruikt voor commerciële toepassingen, voor deze doelgroep zal de Vive Pro zeker een upgrade zijn. Een VR app laten maken is nog steeds geen eenvoudige klus, maar door de ervaring met de originele Vive kunnen ontwikkelaars verder gaan dan ooit tevoren.

VR app development

Omdat de Vive Pro werkt op basis van dezelfde tracking, dezelfde VR controllers en hetzelfde (optionele) draadloze systeem zal VR app development ook op dezelfde wijze werken. Dat is een voordeel voor bedrijven die reeds gebruik maken van het Vive platform. Bij VR app development moet je zeker niet alleen denken aan spellen voor consumenten, het zijn juist de specifieke professionele VR apps waar de Pro zo interessant voor is. Daarom worden de trackers en controllers niet standaard meegeleverd, HTC gaat er eigenlijk vanuit dat de afzetmarkt vooral uit huidige bezitters bestaat, terwijl de Vive Focus meer bedoeld is voor de onderkant van de markt.

De HTC Vive Pro zal geen doorslaand verkoopsucces worden voor het grote publiek, maar richt zich zoals de naam al doet vermoeden voornamelijk op de professionele markt. Daarbij zullen de zakelijke toepassingen in VR nog beter worden, ook voor de verhuur wordt Virtual Reality een steeds interessanter medium.

Lees meer over de beste vr brillen van 2020.

VR app laten maken?

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.