ClickCease

HTC Vive product van het jaar

De European Hardware Association bestaat uit de negen grootste onafhankelijke nieuws en review sites in Europa. Met 22 miljoen bezoekers vertegenwoordigen deze sites de opinie van het Europese publiek. Het Nederlandse lid is Hardware.info. Elk jaar geven ze een aantal awards uit voor gespecialiseerde producten als de beste CPU, GPU en moederbord, ook is er een algemene winnaar voor het beste tech product van het jaar. Voor 2016 is dat de HTC Vive.

HTC VIVE product of the year award

HTC Vive is het beste hardware product van 2016

Op dit moment zijn er nog niet veel Virtual Reality headsets op de markt. De Oculus Rift en HTC Vive zijn de eerste headsets op de markt, andere producten waaronder de Playstation VR liggen nog niet in de winkel.

Vorig jaar waren de meeste ogen gericht op de Oculus Rift, de VR headset die Virtual Reality weer onder de aandacht bracht. Maar HTC, in samenwerking met games gigant Valve won snel terrein met hun eigen VR headset.

De keuze voor een “room VR experience” waarbij je vrij door de kamer kunt lopen geeft je meer bewegingsvrijheid dan de statische ervaring van de Rift. Hoewel de Oculus Rift dergelijke functionaliteit later ook zal krijgen biedt de HTC Vive momenteel de meest indrukwekkende VR ervaring. Daarbij mag opgemerkt worden dat Oculus het momenteel wel beter doet met exclusieve titels. Dit wil HTC oplossen met een investering van 100 miljoen dollar in ontwikkelaars die content gaan maken voor het HTC platform.

Ook Samsung valt in de prijzen

De smartphone van het jaar is de Samsung Galaxy S7 Edge. Dit toestel blinkt uit door de superieure camera en de onovertroffen snelheid van deze smartphone.

Galaxy s7 en VR

Het gebogen glas maakt dit toestel ook bijzonder. De Galaxy S7 Edge werd gelanceerd met een gratis Gear VR headset. Daarmee valt Virtual Reality dit jaar twee maal in de prijzen.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.