ClickCease

HTC Vive releasedate uitgesteld tot begin 2016

De release van de virtual reality bril van fabrikant HTC is uitgesteld tot begin 2016, zo werd vandaag bekend.  HTC kondigde aan dat de zeer ambitieuze release aan het eind van dit jaar niet wordt gehaald. De bril komt in grote getalen pas begin volgend jaar op de markt, gelijktijdig met alle concurrenten…

Slechte resultaten

Geheel onverwachts komt de aankondiging niet aangezien recent al bekend werd dat de Koreanen financieel niet voor de wind gaat. Vooral op het gebied van mobiele telefonie behaalde HTC dit jaar slechte resultaten. Dit is waarschijnlijk niet de enige reden waarom de VR bril later op de markt komt. De originele geplande release van eind dit jaar was al vrij ambitieus wanneer je kijkt naar de vrij korte ontwikkelingsperiode. Consumenten moeten dus nog even wachten maar HTC gaf wel aan een tweede batch naar developers te sturen.

HTC Vive Standaard Kopen

 

Voldoende content voor de HTC Vive?

HTC kiest liever voor een gefaseerde release omdat het de grote vraag waarschijnlijk niet aan kan.  Het zou echter ook zo maar kunnen dat de bril nog niet klaar is voor consumentengebruik of dat er nog te weinig content beschikbaar is om de bril aantrekkelijk te maken. Developers hebben tenslotte pas enkele maanden de tijd gehad om interessante games en applicaties te ontwikkelen.

Concurrentie HTC Vive

HTC rekenende waarschijnlijk dat vroege release een groot marktaandeel betekend. Concurrenten Oculus, OSVR & Morpheus mikken bovendien op een marktbetreding ergens in het eerste kwartaal van 2016.  Nu lijkt het erop dat de concurrentiestrijd begin volgend jaar dus losbarst wanneer alle grote partijen met hun bril op de markt komen.

Lees hier meer hoe HTC in WEVR investeerdde om te concureren met Sony, Facebook en Microsoft.

It’s done when it’s done

HTC is dus niet de eerste partij die een consumenten (desktop) vr bril op de markt brengt, maar of dit slecht is? Het is wellicht verstandiger om een goedwerkend product op de markt te brengen, niet enkel voor het bedrijf zelf maar voor de vr industrie als geheel.  Slechte ervaringen met nieuwe techniek is slecht voor de adoptie en dus de vooruitgang van vr. De eer om de eerste echte (hoewel mobiel) vr bril aan de wereld te tonen is dus waarschijnlijk voor Samsung. Deze kondigen waarschijnlijk eind september de consumentenversie van de Gear VR aan tijdens Oculus Connect 2.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.