HTC Vive wint ‘Best Hardware’ award op Gamescom

Eind afgelopen week was het nieuws wisselvallig voor smartphone fabrikant HTC. Op de financiële beurs in Taiwan kreeg het te maken met zware verliezen, maar de nieuwe focus op virtual reality lijkt veelbelovend. De potentiële miljardenmarkt die virtual en augmented reality lijkt te beloven moet nog op gang komen, maar tijdens Gamescom 2015 wisten HTC en Valve de prijs voor Best Hardware in de wacht te slepen.

HTC Vive getest door Gamescom bezoekers

De afgelopen dagen was een van ‘s werelds grootste game beurzen ter wereld weer een feit. Gamescom 2015 bracht dit jaar niet alleen tal van nieuwe games, maar ook virtual reality spelers Oculus en HTC/Valve waren aanwezig om hun nieuwste virtual reality tech te tonen aan bezoekers. De Oculus CV1 (Consumer Version 1) was uiteraard al te zien gedurende afgelopen E3, maar dit keer konden bezoekers van Gamescom óók een voorproefje krijgen van de HTC Vive mogelijkheden.

HTC met award op gamescom

Eerder kondigde HTC de tour al aan en om kans te maken op het uitproberen van de Vive tijdens Gamescom moest men zich online inschrijven. Voor beide platformen – Oculus en Vive – waren positieve geluiden terug te vinden op social media online. Uiteindelijk wist de Vive in de prijzen te vallen voor de jaarlijkse awards en kondigde het via Twitter aan de award voor Best Hardware tijdens Gamesom 2015 in ontvangst te mogen nemen ookal komt de bril pas in 2016 uit.

Financiële tegenslag smartphonemarkt

Helaas is er deze week niet alleen goed nieuws voor HTC. Al geruime tijd bevind HTC zich in de reeds verslechterende smartphone markt, waar het momenteel de strijd af legt tegen de uiterst populaire Samsung en Apple smartphones. Top-modellen smartphones zoals Iphone 6 en Samsung Galaxy S6 (en S6 Edge) verkopen momenteel simpelweg beter dan het nieuwste HTC topmodel, de HTC One M9, die overigens wel uitstekende reviews wist te krijgen.

HTC Vive headset

Ook in het budget segment van de markt ziet HTC de verkopen dalen door vooral Chinese concurrenten die goedkopere modellen de markt op brengen. De financiële prognose voor HTC was dan ook niet geheel gunstig, maar de uiteindelijke resultaten vielen nog zwaarder tegen. Met een kelderende koersprijs op de Taiwanese markt als gevolg.

Positieve vooruitzichten?

De cijfers hebben natuurlijk betrekking op HTC als smartphone fabrikant. De Gamescom award laat alvast zien dat de Vive een veelbelovende start tegemoet lijkt te gaan op een nieuwe markt. Een die volgens experts van Digi-Capital mogelijk miljarden waard gaat zijn over de komende jaren. Laten we hopen dat wellicht dat de samenwerking tussen HTC en Valve, met de aankomende lancering van de HTC Vive, een positieve impuls gaat leveren aan de financiële vooruitzichten van HTC.

Met de vernieuwde versie van De Vive Focus Plus is HTC nog steeds één van de headsets op de markt.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.