ClickCease

HTC Vive wordt draadloos

Een groot nadeel van Virtual Reality headsets zoals de HTC Vive en de Oculus Rift is de aansluiting met kabels naar de PC. Hiermee wordt de bewegingsvrijheid beperkt, daarnaast kan het gevaarlijke situaties opleveren tijdens het spelen.

Oculus heeft ondertussen een prototype van een nieuwe headset die draadloos is, HTC heeft onlangs een accessoire aangekondigd voor de bestaande Rift headset die draadloos spelen mogelijk maakt.

TPCAST draadloze module

Tijdens het Vive X investeringsprogramma kocht HTC het bedrijf TPCAST. Zij hebben een “VR upgrade kit” ontwikkeld die je kunt koppelen aan de bestaande HTC Vive. Deze zender heeft een ingebouwde accu die garant staat voor 1,5 uur gebruik.

Zelf beweert TPCAST dat de vertraging “niet zichtbaar” is, toch waren de eerste specificaties niet positief. Eerst werd een latency van 15ms vermeld, nu is de productinformatie aangepast met een latency van 2ms op basis van 2K beelden met 90 beelden per seconde.

Op dit moment is de module alleen te bestellen in China, ze worden begin 2017 geleverd. De prijs ligt omgerekend op pakweg 200 euro. Enerzijds een flink bedrag, anderzijds is het goedkoper dan een nieuwe generatie Vive.

Oculus Santa Cruz

Zowel Oculus als HTC hebben lange tijd verkondigd dat een draadloze oplossing niet mogelijk was vanwege de “latency” ofwel vertraging.

Oplossingen als de Gear VR van Samsung en Daydream van Google werken op basis van smartphones waarbij alle hardware in de headset aanwezig is.

Tijdens het Oculus Connect 3 evenement liet Oculus de “Santa Cruz” zien, een prototype van een draadloze headset met ruimtelijke positionering. De Vive oplossing is wat eenvoudiger, een accessoire voor de bestaande headset.

In deze opkomende VR en AR industrie volgen technologische vernieuwingen zich in een hoog tempo op. Het mag duidelijk zijn dat een draadloze ervaring hoog op de prioriteitenlijst staat. Met name HTC lijkt voor een modulaire aanpak te gaan, naast deze draadloze module zijn de eerste details voor nieuwe hand controllers ook al bekend gemaakt.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.