ClickCease

Huawei lanceert haar eigen assisted reality smart glasses

vr expert - huawei smart glass users

Op 23 december 2021, tijdens Huawei’s Winter Flagship Keynote, kondigde Huawei een assisted reality smart glass-apparaat aan, komende uit de rug van andere soortgelijke aanbiedingen. Op dit moment is de nieuwe Huawei-bril alleen beschikbaar in China, zonder informatie over een bredere release, maar het verstevigt de opleving van smart glasses in 2022 en daarna.

Huawei kondigt assisted reality, smart glasses aan

Vlak voor de kerstvakantie en het nieuwe jaar van 2022, kondigde Huawei tijdens hun Huawei Winter Flagship Keynote op 23 december 2021, hun eigen dunne en lichte smart glass aan. Een aankondiging die verband houdt met Huawei’s huidige brillenportfolio van de Huawei X Gentle Monster Eyewear, en Eyewear II, die beide zijn ontworpen samen met Gentle Monster, een Zuid-Koreaans mode-brillenmerk.

De aankondiging van de nieuwe smart glass ging gepaard met de woorden “uw volgende slimme persoonlijke assistent”, met realtime vertalingen tijdens vergaderingen en fysieke tekst, evenals het luisteren naar muziek via de ingebouwde luidsprekers: een echo van die van de Eyewear line-up. Net als de bestaande smart glasses op de Chinese markt is de Huawei-bril bedoeld voor de gezondheidsbewuste drager, met een houding herinnering via een ingebouwde versnellingsmeter en gyroscoop.

vr expert - huawei smart glass

Momenteel is de Huawei smart glass alleen beschikbaar in China met twee varianten van heldere lenzen voor 1.699 Yuan (236 Euro / 267 USD), en donkere lenzen voor 1.899 Yuan (265 Euro / 299 USD) met geen verdere informatie over een mogelijke bredere release.

De lijst met kenmerken

Designpartner: stijlvol design met een modegevoeligheid dankzij de samenwerking met GENTLE MONSTER.
Slijtagedetectie: voor het automatisch pauzeren van muziek en houding herinneringen dankzij de ingebouwde versnellingsmeter en gyroscoop.
Luidsprekersysteem: 128 mm “ultradunne stereoluidsprekers met grote amplitude” voor live vertalingen, het hardop voorlezen van berichten/notificaties en het afspelen van muziek.
Real-time vertalingen: Zowel spraak als tekst.
Besturingssysteem: HarmonyOS, een in-house Huawei OS.
Connectiviteit: Bluetooth 5.2.
Batterijduur: 85 mAh batterij, ongeveer 6 uur luisteren en 4,5 uur bellen.
Natuurlijke gebruikersinterface: Huawei’s spraakassistent genaamd Celia via de ingebouwde microfoon.
Stijl: Verkrijgbaar in drie stijlen, Boston, Wellington, en Aviator monturen.
Uitvoering: Twee varianten, een met heldere lenzen, een andere met verduisterde lenzen.
Verkrijgbaarheid: Alleen in China.

Een tweede opleving van smart glasses

In het afgelopen jaar hebben we een opleving gezien in aankondigingen en lanceringen van wat Google probeerde met de originele Google Glass terug in 2012. Zoals onlangs, deze Huawei smart glass aankondiging komt net als Oppo’s eigen assisted reality smart glass: Oppo Air Glass, en de geruchten over de aankomende tweede Google Glass poging, en de aankomende Play Store voor Augmented Reality.

Onnodig te zeggen dat naarmate de technologische getrouwheid en de afmetingen afnemen, er meer aanbiedingen aan het licht komen, in combinatie met smart watches die mogelijke use cases openen zoals live vertaling van internationale vergaderingen. Hoe dan ook, naarmate de adoptie door de consument toeneemt, nemen ook de product aankondigingen toe.

vr expert - huawei smart glass

Conclusie

Nu het nieuwe jaar 2022 begint, zijn er zowel geruchten over smart glasses als over de lancering en aankondiging ervan door zowel Westerse als Aziatische technologiebedrijven. De laatste is van Huawei met hun nieuwe smart glass, die het opneemt tegen de eveneens onlangs aangekondigde Oppo Air Glass met vergelijkbare functionaliteiten en specificaties. Op dit moment is het Huawei aanbod alleen beschikbaar in China. We zullen zien of en wanneer deze nieuwe stijlvolle bril met partner van Gentle Monster ook in het westen verkrijgbaar zal zijn.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.