ClickCease

Immersis

Er zijn momenteel veel soorten VR brillen die strijden om de aandacht van de consument waarvan de Ocolus Rift natuurlijk de bekendste is. Catopsys heeft een compleet andere visie, in plaats van een virtuele wereld die alleen door jouw ogen wordt waargenomen wordt de echte wereld een projectiescherm voor VR. Heeft Immersis dé oplossing voor een sociale virtual reality ervaring?

VR, The Final Frontier

Als je het promotiemateriaal ziet voor de Immersis denk je al snel aan de Holodeck van Star Trek; The Next Generation. De kamer waarin je zit of staat wordt gebruikt als projectiescherm en een dieptescanner bepaalt hoe het beeld moet worden weergegeven in de beschikbare ruimte. De basis is een LED projector met speciale lenzen en VR software. Hoe groter de ruimte, hoe groter de projectie waardoor je een enorme virtuele projectie kunt creëren. Het lijkt alsof je midden in een film of virtual reality game zit.

Virtual of Augmented Reality

Een verschil met deze technologie en de Virtual-reality brillen is het gebrek aan beelden in de diepte. Uiteindelijk wordt er een 3D beeld geprojecteerd op de muur, het is niet mogelijk om beelden weer te geven in de diepte omdat je niet kunt projecteren op lucht. Denk aan een Philips televisie met Ambilight maar dan veel geavanceerder. De technologie wordt ook vooral gekoppeld aan een gaming ervaring vanuit je luie stoel, het is niet gericht op beweging van de gebruiker in de ruimte.

Ander concept, andere prijs

Immersis heeft een succesvolle Kickstarter campagne achter de rug en het is al mogelijk om een pre-order te plaatsen. Het prijskaartje van 1800 euro is wel een drempel, de LED projector en geavanceerde mapping software brengt een hoge instapprijs met zich mee. Dan is het uiteindelijk nog goedkoper om een vr bril zoals de Oculus Rift te kopen. Deze techniek zou echter wel  interessant kunnen zijn voor virtuele tours, je kunt met meerdere mensen tegelijkertijd kijken naar een enorm beeld. En misschien is dit wel een perfect product om Arcades nieuw leven in te blazen, wie wil nou niet een hyperrealistische game spelen in een “holodeck” ruimte? Engage!

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.