In virtual reality naar je werk wandelen met de Microsoft DreamWalker

De nieuwe prototype VR-technologie van Microsoft

Met alle problemen in de wereld is het af en toe wel prettig om te ontsnappen aan de werkelijkheid. Wat als je kon ontsnappen in je eigen virtuele omgeving terwijl je naar je werk loopt? Het nieuwe prototype VR-systeem ontwikkelt door Microsoft, geeft mensen de mogelijkheid om naar werk te lopen in een volledig virtuele wereld. Op deze manier zou je bijvoorbeeld een virtual reality-game kunnen spelen of video afspelen terwijl je ergens naartoe gaat. Het systeem past zich aan je gekozen route. Hierdoor is het mogelijk om een bezoek naar de winkel te transformeren naar een wandeltocht door Time Square in virtual reality.

Image result for dream walker microsoft"

Hoe werkt DreamWalker?

De zogenaamde “DreamWalker”  is een research prototype met de tagline: Substituting real-world walking experiences with a virtual reality”. DreamWalker maakt gebruik van een mobiel VR-headset gekoppeld aan anderen sensoren om de gebruiker zijn omgeving in de gaten te houden. De ingebouwde routeplanner kijkt welke kant je op moet en gebruikt de sensoren zodat je nergens tegenop botst  Bijvoorbeeld als je een bocht moet maken. Op dat moment verschijnt er een virtueel object dat ervoor zorgt dat je niet de verkeerd kant op gaat. Als je teveel naar links begint te lopen dan verschijnt er verkeersregels of veel virtuele karakters die ervoor zorgt dat je niet te veel van het pad uitwijkt. 

Image result for dream walker microsoft"

Over hoelang kunnen we dit technologie verwachten?

Je kunt wel een VR-headset kopen waar je enorm veel plezier mee kunt beleven maar je bent vaak beperkt tot gecontroleerde omgevingen, waar je vooraf een gebied zonder obstakels moet opstellen. De onderzoekers en VR-app ontwikkelaars van Microsoft zijn van mening dat toekomstige computergebruikers aanzienlijk meer tijd in VR zullen doorbrengen. Volgens hun is het best mogelijk dat toekomstige virtual reality-gebruikers hun virtual reality-sessies onderbreken om activiteiten in de echte wereld uit te voeren, zoals badkamer pauzes of te gaan slapen.

Lees meer over de beste VR-headset van 2020.

Image result for dream walker microsoft"

De vraag of mensen de DreamWalker eigenlijk zouden gebruiken in 2019 was nooit de bedoeling van het onderzoek. Maar vooral de toekomst. Je kunt wel een VR-headset gebruiken waar je enorm veel plezier mee kunt beleven. Maar je blijft vaak beperkt tot gecontroleerde omgevingen. Wat dat betreft de DreamWalker maakt het veel makkelijker om virtual reality in te gaan. De DreamWalker bewijst dat het wel mogelijk is om in een virtuele wereld te navigeren. Zonder dat je tegelijkertijd tegen auto’s of mensen op botst in tegenstelling tot augmented reality.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.