ClickCease

Intel maakt draadloze VR Headset

Het grootste nadeel van de Oculus Rift en de HTC Vive headsets is de kabel tussen de PC en de headset. De Gear VR heeft dit probleem niet, maar die is niet in staat dezelfde kwaliteit en beleving te bieden. Nu introduceert Intel hun Project Alloy, een compacte VR headset die een hoge kwaliteit VR kan weergeven zonder kabel.

Intel Project Alloy

Tijdens de eerste publieke demonstratie hing er wel een kabeltje uit de headset, dat was om het beeld weer te geven op een externe monitor. De Alloy is uitgerust met twee RealSense camera’s. Deze camera’s van Intel zijn in staat de omgeving te scannen om zo een driedimensionale ruimte te creëeren.Intel Unveils Project Alloy | Intel Newsroom

Dat komt overeen met andere projecten zoals de Microsoft Hololens en Project Tango van Google. Naast de omgeving kan de headset ook bewegende objecten waarnemen zoals handen.

Merged Reality

Naast Virtual Reality waarbij de echte wereld geheel wordt vervangen door een virtueel beeld en Augmented Reality waarbij een nieuwe laag over het beeld wordt gelegd stoeien ontwikkelaars met andere termen en toepassingen. Magic Leap spreekt van “Mixed Reality” en Intel heeft “Merged Reality” bedacht.

Ook voor Windows

De overeenkomsten met Microsoft Hololens zijn opvallend, het is daarom niet zo verwonderlijk dat Project Alloy werkt met Windows Holographic, de software die ook gebruikt wordt voor de Hololens. De demonstratie was nog niet geheel vlekkeloos, we moeten tot de tweede helft van 2017 wachten tot het grote publiek met deze hardware kan spelen.

Het is wel goed nieuws dat Intel de hardware als Open Source wil aanbieden, dat biedt mogelijkheden voor andere fabrikanten om deze techniek in hun producten te verwerken. Windows Holographic zal volgend jaar worden toegevoegd aan alle Windows 10 systemen. Met de Microsoft Hololens en nu Project Alloy van Intel komt VR, AR en MR een stuk dichterbij voor de eindconsument.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.