ClickCease

Intugame maakt van elke game een VR ervaring

VR brillen zijn er genoeg, van een luxe vr bril van Oculus tot een goedkope Google Cardboard. Maar goede VR games zijn er helaas nog weinig, en ontwikkelaars zijn terughoudend omdat de potentiële verkopen nog niet opwegen tegen de ontwikkelkosten. De bedenkers van Intugame slaan de brug tussen techniek en content met een streamer die van je smartphone een VR headset maakt voor je favoriete PC games.

Slimme koppeling van apparaten

Het systeem werkt met een stukje software voor de PC en een App voor Android of Apple iOS. De software op de PC zorgt dat het spel wordt geconverteerd naar een stereoscopisch beeld waardoor je links en rechts en iets afwijkend standpunt krijgt. Dit gesplitste beeld wordt naar de App gezonden op je smartphone. Die smartphone plaats je in je favoriete VR houder en je kunt gaan gamen.

Werkt het een beetje?

Ja, een beetje… Omdat de beelden draadloos worden verzonden is er sprake van een lichte vertraging. Als de bediening van het spel niet vertraagd wordt kun je dus niet tijdig reageren omdat je alles een fractie van een seconde later ziet. Het systeem werkt dus wel maar nog niet perfect. Een andere beperking is een limiet van vijf minuten per sessie. De ontwikkelaars wilde via Indiegogo een bedrag van 20.000 dollar ophalen om de software verder uit te breiden maar dat is ze niet gelukt. Het is nu de vraag of ze de software toch gaan perfectioneren en welk verdienmodel ze gaan toepassen.

Intugame VR

Kosten besparen met meer apparaten

In de promotie van Intugame spreken de makers van een besparing in de kosten omdat je geen dure Oculus Rift nodig hebt. Maar je hebt wel een PC nodig voor de spellen, een smartphone met een goed scherm, een VR houder en hun software. Tel alles bij elkaar op en je bent nog flink wat geld kwijt. Ook is de technische drempel vrij hoog voor de casual gamer en de gimmick te beperkt voor de hardcore gamer. Dit product lijkt daarmee een beetje tussen wal en schip te vallen.

Intugame is een slim idee met een beperkte doelgroep en een gelimiteerde uitwerking. Wellicht dat ze hun op zich goede streaming technologie alsnog op een effectieve wijze in kunnen zetten.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.