ClickCease

Invloed van Oculus Go op verhuur van VR brillen

Er zijn meerdere soorten VR brillen te huur, de Oculus Go is een nieuw product dat een behoorlijke impact zal hebben op de verhuur van Virtual Reality apparatuur. Deze draadloze VR bril is eenvoudiger in zowel technologie als gebruik wanneer we deze vergelijken met de Oculus Rift, daarnaast is het een geduchte concurrent voor de Gear VR van Samsung, de huidige koning van virtuele cinema presentaties.

Met de relatief lage prijs van de Oculus Go lijkt aanschaf van deze VR bril interessanter dan huren, toch is dat niet altijd het geval. Waarom een VR bril huren interessant kan zijn voor bedrijven, en welke invloed de Oculus Go heeft op de verhuur van deze apparatuur lees je op deze pagina.

Waarom een VR bril huren?

Voor een paar honderd euro (en nog een paar tientjes) koop je een splinternieuwe Oculus Go Virtual Reality headset. Dat is voor een bedrijf geen enorme investering, waarom zijn dit soort producten dan te huur? Naast de hardware en de software draait het uiteraard om de content. Vaak zal er een app of een 360 video geproduceerd worden, die moet voor aanvang van een beurs of evenement op het systeem worden geladen. Er zijn dus behoorlijk wat stappen die genomen moeten worden alvorens je de VR bril echt kunt gebruiken of wanneer je virtual reality op event wilt gebruiken.

In veel gevallen wordt er niet gebruik gemaakt van één VR bril, maar zijn er meerdere headsets nodig. Zo kun je honderden mensen tegelijkertijd naar dezelfde video laten kijken in 3D met surround geluid zonder noodzaak voor een groot scherm. Met name de ervaring van 360 graden video is met een beamer en scherm op een podium niet te evenaren. Daarom is de Oculus Go te huur, voor zowel kleine als grote groepen. Wanneer je voor een personeelstraining honderd mensen tegelijkertijd een video wilt laten bekijken is het niet verstandig om hiervoor honderd VR brillen aan te schaffen, dan is huren een stuk kosteneffectiever.

We gaven al aan hoe belangrijk de content is voor VR presentaties, ook het gebruiksgemak mag niet worden vergeten. Er zullen altijd gasten zijn die niet goed overweg kunnen met apparaten. Hoe eenvoudig de Oculus Go ook werkt, er zal altijd wel wat hulp nodig zijn. Wanneer je met tientallen VR brillen werkt en er is een strak schema, is het verstandig om ook professionele ondersteuning in te schakelen. De leverancier waar de VR brillen te huur zijn kunnen doorgaans ook dit soort ondersteuning bieden. En dat biedt zekerheid.

lees meer over waarom een VR bril huren.

Welke VR brillen zijn er te huur?

Er zijn tientallen soorten VR brillen op de markt, van goedkoop naar duur en van heel eenvoudig tot enorm complex. De Oculus Go is interessant voor de verhuur omdat het relatief veel mogelijkheden biedt op basis van een eenvoudig te bedienen apparaat. Omdat het geen zin heeft om alle VR brillen op te sommen zullen we ons beperken tot twee hoofdcategorieën; met en zonder ruimtelijke positie.

Virtual Reality zonder positie in de ruimte

We noemen dit de 3DoF VR brillen. Je kunt hiermee helemaal rondkijken, maar wanneer je gaat lopen zal de positie gelijk blijven. Dit soort VR brillen zijn vooral geschikt voor zittende ervaringen zoals VR video. Je kunt wel diepte zien door de twee afzonderlijke standpunten, je kunt ook helemaal ronddraaien, maar je kunt niet lopen of bukken in de virtuele omgeving.

Dit zijn de meest voorkomende 3DoF VR brillen die te huur zijn:

  • Google Cardboard: Een kartonnen smartphone houder die vaak wordt weggegeven als promotieartikel, in de verhuur is deze oplossing minder interessant.
  • Samsung Gear VR: Deze combinatie van hard plastic houder in combinatie met een krachtige Samsung Galaxy smartphone biedt een betrouwbare VR ervaring en is daarmee zeer in trek voor de verhuur.
  • Oculus Go: Puur technisch is deze VR bril bijna gelijk aan de Gear VR, maar alle hardware zit al in het apparaat verwerkt. Er is geen noodzaak voor een dure smartphone, en het systeem is wat gebruiksvriendelijker.

Omdat bovenstaande systemen op basis van het Android besturingssysteem werken en draadloos zijn, lenen ze zich uitstekend voor presentaties in een virtuele cinema

Lees meer over welke VR bril u het best kunt huren.

Virtual Reality met positie in de ruimte

Er zijn ook VR headsets te huur waarmee je wel volledige bewegingsvrijheid hebt, dat noemen we 6DoF. Daar heb je niet voordeel mee met een standaard 360 graden video, met een 3D Virtual Reality game of Virtuele Tour kan dit wel effectief zijn. Dit zijn PC accessoires, naast de VR bril is er ook een PC nodig om gebruik te maken van deze technologie.

Dit zijn de meest voorkomende 6DoF VR brillen die te huur zijn:

  • Oculus Rift: Net als de Go is dit een product van Facebook, het systeem werkt met twee VR controllers en kan diepte registreren. De VR bril wordt met kabels verbonden met de PC, er zijn ook complete systemen te huur.
  • HTC Vive: De technische eisen en specificaties zijn bijna gelijk aan die van de Rift, alleen het aanbod in content is voor een deel anders. Vraag bij de leverancier welke oplossing het meest geschikt is.
  • Pico Neo 3: De nieuwste en goedkopere alternatief van de HTC Vive, voor bedrijven is het de betere keuzen vergeleken met de Oculus, omdat hier geen facebook account voor nodig is.

Hier vind je alle opties voor huren van VR: VR bril huren.

De nieuwe Oculus Go verlaagt de drempel naar de virtuele wereld omdat het veel mogelijkheden biedt in een gebruiksvriendelijk apparaat. Net als de Gear VR, die nog steeds te huur is, biedt de Go unieke oplossingen voor VR presentaties en 360 graden video vertoning aan grote groepen.

Lees meer over de Oculus Go huren.

Meer weten over de huur van een Oculus Go?

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.