Is Daydream eigenlijk wel vernieuwend?

Is Daydream eigenlijk wel vernieuwend?

Toen Google aankondigde een nieuw Virtual Reality platform te lanceren waren alle ogen even gericht op Daydream, de opvolger van Google Cardboard met een betere kwaliteit, minder vertraging, een eigen headset en een controller. Nu krijgen we mondjesmaat meer informatie over de content, wat kunnen we verwachten van dit nieuwe platform? Wordt het een revolutie, of is het oude wijn in nieuwe zakken?

Headset met controller

Google zal met een headset komen die mooier en strakker is vormgegeven dan de Cardboard. Het moet wel ruimte bieden aan verschillende toestellen, want Samsung, HTC, LG, Mi, Huawei, ZTE, Asus etc

Alcatel gaan allemaal apparaten maken die werken met Daydream. Jazeker, ook Samsung, die zelf al een Gear VR headset op de markt heeft.

De controller ziet er interessant uit maar lijkt ook weer heel veel op de Wiimote van Nintendo. Apple heeft voor de laatste generatie Apple TV ook een soortgelijke remote met bewegingssensor meegeleverd. Daarmee is de hardware niet echt heel vernieuwend.

Android N gaat alles veranderen

Eén van de titels die aangekondigd is voor Daydream is EVE: Gunjack, een VR shooter die reeds verkrijgbaar is voor de Oculus Rift, de HTC Vive en de Gear VR. Niet echt vernieuwend dus. Verder kunnen we de bekende Google hits zoals Maps, Streetview en YouTube gaan bekijken in Virtual Reality.

Dat er op dit moment nog geen spectaculaire titels bekend gemaakt worden is niet zo verwonderlijk, de vraag is wel wat Daydream toevoegt aan het huidige aanbod. Het nieuwe Google project lijkt zich met name in het vaarwater te begeven van de Gear VR, het is daarom opvallend dat Samsung ook virtual reality toestellen gaat maken die geschikt zijn voor Daydream.

Variatie of fragmentatie?

Er komen steeds meer spelers op de VR markt, van de grote namen Apple en Nintendo hebben we nog niets vernomen. Gaat Daydream de markt samenbrengen of juist uit elkaar trekken?

Meer weten over Virtual reality?

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.