Is de Oculus Quest Pro uitgelekt?

VR Expert - Oculus

De Oculus Quest Pro is mogelijk gelekt in een Oculus tutorial video. In een reeks van lekken in de aanloop naar het Facebook Connect evenement, lijkt alles er op te wijzen dat Facebook een nieuwe headset gaat aankondigen.

De gelekte Oculus tutorial video

Op 24 oktober is een Oculus video tutorial uitgebracht. In deze video zien we een nieuwe headset, controllers, en een oplaadstation. Het is een reeks van nieuwe geanimeerde producten waarvan de XR community verwacht dat dit aankomende headsets zijn. De speculaties zijn vooral dat de afbeeldingen zijn van de veelbesproken Oculus Quest Pro.

Het lek werd voor het eerst ontdekt door de Twitter gebruiker @basti564 die een reeks video’s en GIFs vrijgaf die de mogelijk nieuwe headset, controllers en oplaadstation tonen. Op zijn Tweets geeft Bastian de credits aan een persoon genaamd “Samulia”.  Maar het is aangenomen dat deze naam een codenaam is voor de nieuwe headset in de firmware. In de vervolg video’s van Basti564 zien we namelijk een nieuwe controller designs duidelijk zonder tracking ringen en oplaaddock.

VR Expert - Oculus Quest Pro

Het ontbreken van tracking ringen zorgde voor speculatie dat er een inside-out tracking systeem gebruikt gaat worden voor de nieuwe Quest Pro controllers. Het nieuwe tracking systeem laat de gebruiker de headset gebruiken zonder externe sensoren in de kamer.

Ten slotte vond het lek plaats vlak voor het Facebook Connect evenement. Facebook Connect is een conferentie voor ontwikkelaars gericht op Facebook’s Virtual en Augmented reality plannen. Volgens de website van het evenement wordt de toekomst van augmented en virtual reality verkent tijdens het evenement. Op het evenement zullen speculaties mogelijk bevestigd of ontkracht worden, die op 28 oktober live zullen gaan. Maar dit was niet het enige lek in de aanloop van de mogelijke Oculus Quest Pro onthulling.

De teaser foto’s van Bosworth

Een andere hint is een teaser foto van Andrew “Boz” Bosworth. Een van de twee foto’s die Andrew geplaatst had een meer afgewerkte en stijlvolle flair. Zo veel zelfs dat het een sarcastische Tweet uitlokte van Even Alvin Wang Graylin, President van HTC China, omdat de nieuwe headset mogelijk gaat concurreren met HTC’s nieuwe stijlvolle headset de HTC Vive Flow. De foto die Boz heeft geplaatst toont een sterke gelijkenis met de gelekte afbeeldingen uit de tutorial video.

VR Expert - Andres Bosworth

Firmware update v32 lek en Zuckerberg’s verklaringen

Een andere link werd gevonden in de firmware v32 update voor de Oculus Quest line-up waarin verwezen wordt naar een “Oculus Quest Pro” met eye en gezichts tracking. Dit lek werd gedeeltelijk bevestigd door Zuckerberg in een interview met CNET. Hierin werd verteld dat een mogelijke Oculus Quest Pro kan worden aangekondigd in de toekomst. Het is ook mogelijk dat de afbeeldingen die te zien waren in de video plaatsvervangende afbeeldingen zijn en niet echt iets betekenen. Maar met de andere lekken en hints lijkt het erop dat Facebook een Oculus Quest 3 of de meer waarschijnlijke Quest Pro aankondigt op het evenement op 28 oktober.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.