Is er een nieuwe standalone Valve VR headset op komst?

VR expert valve logo

Je herinnert je misschien nog dat Valve in 2019 een VR-apparaat uitbracht met de naam Index VR, dat aan een pc moest worden gebonden om te kunnen functioneren. Deze Valve VR headset was geavanceerd, maar ook duur en moeilijk te bemachtigen.  Maar het was wel een sterke concurrent voor de Oculus-reeks van apparaten. 

Het lijkt er nu op dat er een nieuwe versie op komst is die Oculus het nakijken zal geven.  En als dat waar is, zou dat een belangrijke impuls kunnen zijn voor de hele industrie.

VR expert Valve index

De ontdekking van project Deckard

Een YouTuber met de naam Brad Lynch stuitte op bewijzen van het nieuwe apparaat bij het bekijken van patentaanvragen en broncode van Valve, een bedrijf dat een van de weinige is die kan concurreren met wat Oculus aan het doen is.  Hij vond een verwijzing naar project Deckard en het werd later bevestigd door een paar andere mensen die achter het verhaal aangingen nadat hij het bekend had gemaakt.

Dit is geweldig nieuws voor een industrie die schreeuwt om meer concurrentie in de VR-ruimte.  Valve zelf heeft nog niets direct gezegd over het project, maar als je tussen de regels doorleest in sommige van hun interviews, lijkt het er zeker op dat er iets aan de hand is.

VR expert Valve index wearing

Het belang van een standalone apparaat

Het meest opwindende van deze ontdekking is dat het erop lijkt dat de Valve VR headset standalone zal zijn, zonder dat er extra hardware nodig is om het te laten werken.  Dit is al enige tijd de heilige graal voor VR en zal de dingen veel breder toepasbaar maken voor een reeks van zakelijke use cases.

Het lijkt erop dat Valve al enige tijd werkt aan ingebouwde processors en hoewel ze nog geen specifieke VR use cases hebben aangekondigd, zou het heel zinvol voor hen zijn om dit te doen als ze willen concurreren met andere standalone VR-headsets op de markt.

VR expert Valve index kit

Wat de Valve VR headset betekent voor bedrijven

Voor organisaties die VR gebruiken voor hun dagelijkse activiteiten, zou het een grote deal zijn om een levensvatbare concurrent voor Oculus, Pico en HTC te hebben die een hoogwaardig standalone VR-apparaat biedt.  Valve staat bekend om het leveren van geweldige apparaten, zij het tegen een vrij hoge prijs.  Maar voor wie kwaliteit belangrijk vindt en een specifieke toepassing in gedachten heeft, is dit een opwindende nieuwkomer op dit gebied.

Het hebben van een standalone apparaat op de werkvloer kan van grote invloed zijn op het brengen van VR in werkomgevingen waar veel op het spel staat.  Het kan bijvoorbeeld praktische trainingsprogramma’s mogelijk maken die zonder deze technologie niet mogelijk zijn.  U hebt veel meer vrijheid en flexibiliteit om de technologie te integreren in elke denkbare gebruikssituatie.

VR expert Oculus Quest with controllers

Met dit gezegd te hebben, is het belangrijk om te melden dat Valve in het verleden interne projecten heeft afgeblazen, dus we zullen moeten afwachten en zien hoe het zich ontwikkelt.  Maar aangezien dit een belangrijke groeimotor voor het bedrijf lijkt te zijn, zijn we voorzichtig optimistisch dat dit apparaat in de nabije toekomst op de markt zal komen.

 

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
Je bent nu op de zakelijke Nederlandse site
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.