ClickCease

Is Magic Leap een magische stap voorwaarts?

Naast Virtual Reality en Augmented Reality is er ook Mixed Reality, een combinatie van echt en computerbeelden die naadloos op elkaar aansluiten. Het meest ambitieuze MR project is tegelijkertijd ook de meest mysterieuze; Magic Leap.

Wat is Magic Leap?

Deze headset laat je de werkelijkheid zien en legt daar computerbeelden overheen die exact passen op de werkelijkheid. Daarmee lijkt het veel op de Microsoft Hololens en de Meta headset, en minder op Oculus Rift en de HTC Vive. Het bedrijf Magic Leap heeft al zo’n anderhalf miljard dollar aan investeringen opgehaald, maar slechts enkele mensen hebben een werkend prototype gezien.

Naast de directeur Rony Abovitz zijn er meerdere grote namen betrokken bij Magic Leap. Bijvoorbeeld Peter Jackson, regisseur van de Lord of the Rings films. Zijn speciale effecten bedrijf Weta is intensief betrokken bij de ontwikkeling van Magic Leap. Is het nog niet duidelijk wat Magic Leap is en doet? Je bent niet de enige…

Veel geheimen, weinig informatie

Bovenstaande video laat zien wat de Magic Leap momenteel kan. Misschien. Pakweg elke zes maanden komt er een nieuwe video op YouTube met beelden van dit product. Na de eerste video waren mensen al argwanend, zeker omdat Weta dit soort videoclips ook kan maken zonder echte MR technologie. In de laatste videoclips staat een tekst dat het echte beelden zijn, maar de geheimzinnigheid omtrent de technologie blijft overeind. Er is geen prijs bekend, geen release datum, geen technische specificaties.

Meta maakt het transparant

Het Meta project is minder geheimzinnig. Net als de Hololens kun je een development kit voor ontwikkelaars bestellen. De technische informatie is concreter en de videoclips zijn duidelijk. Het ziet er wel iets minder indrukwekkend uit.

Naast VR headset als de Oculus Rift, HTC Vive en Playstation VR komt er nog een MR strijd tussen Hololens, Meta en Magic Leap. Laten we hopen dat we niet weer zes maanden moeten wachten voor de volgende Magic Leap video.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.