ClickCease

Je volgende auto koop je met Oculus Rift

Verkopers zijn irritant, daarover bestaat geen twijfel. Autoverkopers spannen echter de kroon met technische prietpraat en nietszeggende sales-pitches. In de toekomst zijn deze gladde mannetjes met mooie praatjes en lelijke pakken wellicht afgeschreven zoals de lelijke eend van je oma. Oculus Rift biedt namelijk de mogelijkheid om vanuit je luie stoel je nieuwe auto samen te stellen.

De dood van autoverkopers is straks mede te danken aan softwareontwikkelaar Chaotic Moon.  De knappe koppen hebben een programma ontwikkeld waarmee overvolle showrooms en zwetende autoverkopers straks tot het verleden behoren.  Door het combineren van de Oculus Rift en en Leap Motion ben je straks in staat die dikke spinners onder je nieuwe golfwaggie te plaatsen.

De leap motion controller wordt voorop de Rift geplaatst waardoor deze in staat is de bewegingen van je beide handen te detecteren.  Zo ben je in staat de auto te roteren, menu´s te bekijken of opties toe te voegen.  Met een simpele handbewegingen verander je de kleur, de velgen maar ook het complete interieur.

Oculus on the road

Kek kleurtje, check! Vette velgjes, check! Bombastisch soundsytem? Dubbelcheck! Let’s get this baby on the road. Met de Oculus is het mogelijk. Potentiele kopers kunnen met hun zelf ontworpen auto een virtuele testrit maken. Zo kun je precies of je kleurtje wel goed uitkomt in de zon en of je velgjes daadwerkelijk de hoognodige nodige spin hebben.

Chaotic Moon is naar eigen zeggen al in onderhandeling met meerdere autofabrikanten. De hoop is dat dit niet enkel juppenmerken zoals Kia zijn maar dat merken zoals Ferrari ook de toekomst zien. Zo kunnen wij als plebs toch nog een keer in een dikke bak rijden. Wij kijken natuurlijk graag verder en zien ons al over het circuit van Monaco rijden. Hiervoor kunnen we denk ik beter geduld hebben en wachten tot Forza of Need for Speed Rift-compatible is.

Menu sluiten
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.