ClickCease

JVC kondigt hoge resolutie VR headset aan

JVC HMD-VS1W uitgelicht

JVC Kenwood, een Japans elektronicabedrijf, brengt eind maart haar eerste XR headset op de markt. JVC richt zicht met de HMD-VS1W op zakelijke gebruikers. De bril zou met name geschikt zijn voor virtual reality simulaties dankzij het hoge resolutie, transparante display

 

JVC HMD VS1W zakelijk gebruik

Hoge resolutie headset voor simulaties

De XR bril is uitgerust met twee transparante 2k-schermen wat de bril een breed gezichtsveld geeft van 120-graden. Het selectieve transparante display zorgt ervoor dat de gebruiker zijn omgeving kan blijven zien, of deze vult met digitale informatie. Deze techniek is bruikbaar bij bijvoorbeeld vlieg- of rijsimulators. De gebruiker kan zijn instrumenten en besturing zien terwijl de omgeving buiten de cockpit gesimuleerd wordt. Naast simulatie ziet JVC ziet de bril ook gebruikt worden in constructie en de medische sector.

Lees meer over hoe je VR kan inzetten in de bouw

selectief transparant display

Krachtige computer nodig voor JVC headset

De HMD-VS1W heeft twee 2k-schermen met 72 Hz refresh rate wat zorgt voor vloeiend beelden op een hoge resolutie. Hiervoor moet de headset wel aangesloten worden op een (krachtige) computer kabels, wat de mobiliteit beperkt. Dankzij SteamVR tracking kan de gebruiker elke compatibele controller gebruiken, zoals de Vive tracker, Oculus Touch, HTC Vive motion controllers en meer.

JVC HMD-VS1W medisch gebruik met steamvr compatibale controllers

Prijs en beschikbaarheid van de JVC headset

Hoewel de exacte prijs van de JVC HMD-VS1W nog niet bekend is, doen de specificatie een hoge prijs vermoeden.  Bedrijven kunnen een aanvraag doen bij JVC, dat nog geen plannen bekend gemaakt om de bril buiten Japan te verkopen.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.